Senggigi

Senggigi

Senggigi is de bekendste badplaats op het eiland Lombok en wordt voornamelijk bezocht voor het strand en de luxe hotels. Als backpacker heb je dan ook weinig reden om Senggigi te bezoeken. De stranden redden het bij lange na niet met de stranden in het zuiden van Lombok, de sfeer is matig en er valt weinig te beleven. De stad wordt voornamelijk gebruikt als tussenstop naar Mount Rinjani, de Gili eilanden of Kuta (Lombok).

Bezienswaardigheden in Senggigi

Veel bezienswaardigheden zijn er niet in Senggigi. De Pura Batu Bolong, een hindoetempel direct aan de zee gelegen, is de meest bekende. De tempel ligt op een steile rotspunt aan de zee, waardoor je vanaf hier (vooral tijdens zonsondergang) een prachtig uitzicht hebt. Toch is deze niet te vergelijken met de tempels op Bali. Verder kent de stad veel barretjes. In een aantal hangt een goede sfeer, maar velen bezoek je liever niet in de avond. In deze bars zijn dan ‘bar girls’ actief, waardoor je in sommige straten bijna het idee hebt dat je in Pattaya, Thailand beland bent.


Senggigi


Senggigi


Stranden

Als badplaats kom je voornamelijk voor het strand naar Senggigi. Zoals gezegd valt dit strand een beetje tegen. Er zijn veel mooiere stranden te vinden op het eiland. Dat gezegd hebbende heb je wel schitterende zonsondergangen vanaf het strand. De badplaats ligt aan de westkust van Lombok, waardoor je vanaf het strand een fantastisch uitzicht op de ondergaande zon hebt.

Duiken en snorkelen

In de gehele regio kun je goed duiken en snorkelen, zo ook in Senggigi. Dichtbij de kust zijn mooie koraalriffen. Echter brengen de meeste tours je naar spots rondom de Gili eilanden. Als je deze eilanden ook bezoekt kun je beter daar terecht voor je onderwater trip.


Senggigi


Vervoer in Senggigi

Het dorp Senggigi is niet zo groot, maar veel accommodaties en enkele stranden liggen net buiten de kustplaats. Je kunt een scooter huren om de omgeving te ontdekken. Met name de regio ten noorden van Senggigi is mooi, met meerdere rustige stranden en fraaie uitkijkpunten. Als je net buiten het dorp overnacht is een scooter ook handig om je te verplaatsen. De bemo is een prima en betaalbaar alternatief. Dit is een gedeelde minibus, die hier op vaste routes rondrijdt.

Eten en drinken

Er zijn genoeg restaurants gelegen in en rondom Senggigi. Er zijn meerdere luxe, westerse restaurants te vinden maar backpackers kunnen ook terecht in goedkopere warungs, waar je tevens heel lekker kunt eten. Er zijn een aantal leuke bars gevestigd in de badplaats. Hier vinden vaak optredens van lokale muzikanten plaats in de avond. Echte clubs of andere uitgaansgelegenheden die interessant zijn voor backpackers zijn er niet.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Senggigi:

Naam Eten Aanbod Prijs
Warung Buana Goede pizza’s en lokale gerechten voor een prima prijs
Asmara Restaurant Zowel Indonesische als westerse gerechten €€
Nuf’said Warung Lekker eten op het strand van Senggigi
Leaf Cafe Verse, lekkere vis op een lokale wijze bereid

De mooie omgeving van Senggigi is goed per scooter te ontdekken


Overnachten in Senggigi

Er zijn een aantal prachtige resorts te vinden in Senggigi. Als backpacker is dit waarschijnlijk helaas wat boven je budget. Gelukkig kun je dan terecht in goed betaalbare homestays. Voor iets boven de €10 heb je dan een prima kamer. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Vanaf de Gili eilanden ben je in ruim een uur in Senggigi. Je kunt ook rechtstreeks vanaf Padangbai op Bali de boot pakken, dan ben je twee tot drie uur onderweg.

Als je al op Lombok bent is de taxi vaak de beste optie. Deze zijn lekker goedkoop op het eiland.

Ons oordeel
5/10

Senggigi is geen sfeervolle bestemming en er is ook niet veel te doen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.