Backpack route Borneo

Backpack route Borneo

De hoogtepunten van Borneo zie je met deze backpack route van ongeveer drie weken. Je ziet interessante steden, meerdere schitterende nationale parken, je spot orang-oetangs en kunt schitterende duik- en snorkeltrips maken.

Backpack route Borneo:

Route Borneo

1) Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is een drukke, regenachtige stad. Wel zijn er in en rondom de hoofdstad een aantal hele gave bezienswaardigheden te vinden. Omdat je vanuit Nederland en veel andere landen in Azië goedkoper naar Kuala Lumpur vliegt dan rechtstreeks naar Borneo hebben we de stad toegevoegd als beginstad aan je door Borneo.

2) Kuala Lumpur > Kuching
Vlieg naar de stad Kuching op Borneo. In de stad zelf zijn een paar bezienswaardigheden te vinden. Leuker nog is het Bako National Park, wat je vanuit de stad goed kunt bezoeken.

3) Kuching > Miri
Ook voor Miri geldt dat de schitterende natuur in de omgeving mooier is dan de stad zelf.

4) Miri > Brunei
Verlaat Maleisië voor een tussenstop in de oliestaat Brunei. Het is er wat duurder en er gelden andere regels, maar het is zeker een interessant land voor enkele dagen. Bovendien is het ook weer een extra stempel in je paspoort. Als Brunei je niet zo aanspreekt kun je van Miri ook gelijk doorreizen naar Kota Kinabalu.

5) Brunei > Kota Kinabalu
Kota Kinabalu is vooral een tussenstop op weg naar leukere bestemmingen in de deelstaat Sabah. Wel kun je er bijvoorbeeld de enorme Mount Kinabalu bezoeken.

6) Kota Kinabalu > Sandakan
Vanuit Sandakan bezoek je het Orang Utan Centrum in Sepilok of je maakt een geweldige boottocht over de Kinabatangan rivier, een van de hoogtepunten van Maleisië.

7) Sandakan > Mabul Island
Reis door naar de prachtige Semporna archipel. Vooral de onderwaterwereld is hier schitterend. Sipadan is een van de eilanden vanaf waar je geweldig kunt duiken. Mabul Island is wat geschikter voor backpackers en tevens ontzettend mooi.

Duur van je reis

Je hebt ongeveer drie weken nodig om deze backpack route over Borneo te volgen. Je kunt de route ook wat inkorten door Miri en Brunei over te slaan en/of niet te gaan duiken in de Semporna archipel.

Reisgids Maleisië

Maleisië

Wil je ook de rest van Maleisië verder verkennen? Bekijk dan onze backpack route Maleisië. Hierin beperkt de route zich tot het schiereiland Maleisië. Je kunt beide routes eventueel met elkaar combineren.