Duiken Maleisië

Duiken Maleisië

Maleisië is een van de leukste landen ter wereld om te gaan duiken. Vooral op het eiland Borneo heb je een groot aantal locaties die zeer populair zijn. Maar ook op het schiereiland zijn goede mogelijkheden om te duiken in Maleisië, de oostkust is hier het meest geliefd. De goede infrastructuur in Maleisië zorgt ervoor dat je gemakkelijk alle verschillende locaties kunt bereiken, maar de prijzen zijn niet te hoog.

Sabah

De mooiste locaties voor het duiken in Maleisië liggen rond Sabah, Borneo. De twee eilandjes Sipadan en Mabul zijn twee van de mooiste duikstekken. Het water is hier werkelijk prachtig, net zoals de omgeving zelf. Dit zijn wel de duurdere plekken om te duiken en je moet wel wat ervaring hebben. Bij de gevorderde duikers met wat geld te besteden staan deze eilanden dan ook vaak bovenaan hun lijst. Vissen die je hier kunt tegenkomen zijn onder meer lipvissen, anemoonvissen en krokodilvissen.


Pulau Payar

Pulau Payar is de enige locatie aan de westkust van het schiereiland waar goed kan worden gedoken. Dit gebied ligt tussen Langkawi en Penang in, het is dan ook geen wonder dat hier veel toeristen op af komen. Het is niet de allermooiste locatie in Maleisië maar als je hier in de buurt bent is het zeker leuk.

Redang en Perhentian

Dit zijn twee van de leukere eilanden om te duiken aan de oostkust van het schiereiland. Zowel Redang als Perhentian zijn bovendien goede keuzes als je voor een betaalbare prijs een duikcursus wilt doen.


Voor gevorderden

Als je al wat flink wat ervaring hebt kan je ook naar de eilanden Layang-Layang of Lankayan gaan. Vooral Lanyang-Layang is uniek. Dit kunstmatig aangelegde eilandje bestaat uitsluitend uit een resort en een vliegveld. De prijzen zijn dan ook hoog maar het onderwater leven is prachtig.