Vliegtickets Maleisië

Vliegtickets Maleisië

Het vliegveld van Kuala Lumpur staat momenteel in de top dertig van de drukste vliegvelden in de wereld. Bij het aanschaffen van vliegtickets Maleisië zul je dan ook zien dat de meeste vluchten naar of via de hoofdstad gaan. Ook met Nederland zijn er goede verbindingen. KLM heeft rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en Kuala Lumpur. Vanuit andere landen in Azië kan er rechtstreeks naar andere bestemmingen in Maleisië worden gevlogen. Op deze pagina lees je hoe je een goedkoop vliegticket voor Maleisië kunt boeken.

Waar naartoe vliegen?

Maleisië beschikt over meerdere internationale vliegen. Je hebt dus een aantal keuzes als je naar het land wilt vliegen. Het vliegveld van Kuala Lumpur is echter verreweg het grootste vliegveld van Maleisië. Dit vliegveld beschikt tevens over de beste verbindingen met Europa.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Maleisië, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Kuala Lumpur International Airport Kuala Lumpur KLM, Malaysia Airlines, AirAsia, Emirates, Turkish Airlines, Thai Airways & Vietnam Airlines
Kota Kinabalu International Airport Kota Kinabalu Malaysia Airlines, AirAsia & Malindo Air
Penang International Airport Penang Malaysia Airlines, AirAsia, Malindo Air, Firefly & Thai Smile
Kuching International Airport Kuching Malaysia Airlines, AirAsia & Malindo Air
Senai International Airport Johor Bahru Malaysia Airlines, AirAsia & Malindo Air
Langkawi International Airport Langkawi Malaysia Airlines, AirAsia, Malindo Air & Firefly

Goedkope vliegtickets Maleisië

Als je reisschema het toelaat raden we aan om de verschillende opties waarop je in Maleisië kunt vliegen te vergelijken. Zeker als je vanuit andere landen in Azië naar Maleisië wilt vliegen heb je verschillende opties. Als het veel geld scheelt kun je de volgorde van je route aanpassen op het goedkopere vliegticket. Ook kan het veel geld schelen om van een ander vliegveld dan je oorspronkelijk in gedachte hebt naar Maleisië te vliegen. Vluchten vanaf steden als Düsseldorf, Frankfurt en Brussel kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan vluchten vanaf Amsterdam.

Een andere tip om geld te besparen is om de verschillende data waarop je kunt vliegen te vergelijken. Enkele dagen eerder of later vliegen kan veel goedkoper zijn. Probeer ook doordeweeks te vliegen, dit is over het algemeen goedkoper dan in het weekend.

AirAsia

Dé lowcost airline van Azië verdient wat extra aandacht met betrekking tot vliegtickets Maleisië. De airline is namelijk opgericht in Maleisië en heeft vandaag de dag nog haar hoofdkantoor in Kuala Lumpur. Zowel vanaf hier als van de andere steden in het land bieden zij dan ook ontzettend veel vluchten aan. Vanaf Kuala Lumpur alleen al zijn onder andere deze locaties te bereiken: Bangkok, Bali, Chiang Mai, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Jakarta, Langkawi, Phnom Penh, Phuket, Siem Reap, Singapore, Vientiane en Yogyakarta. Vliegtickets hiervoor kosten vaak maar enkele tientjes. Dit maakt Kuala Lumpur een perfecte stad om op te vliegen en vervolgens je reis vanaf voort te zetten.

Binnenlandse vluchten Maleisië

Zoals gezegd gaan er vanaf Kuala Lumpur dagelijks vele vluchten naar het buitenland, maar zeker ook naar andere bestemmingen in Maleisië. Zo kan er onder meer op de volgende locaties gevlogen worden: Kota Kinabalu, Penang, Kuching, Miri, Langkawi, Johor Bahru en Sibu. Vliegtickets voor deze vluchten boek je het best bij Cheaptickets.nl.

Vliegtickets Maleisië boeken

We raden aan om een aantal Nederlandse aanbieders te vergelijken. Door deals met airlines hebben zij regelmatig goedkopere prijzen. Onze favoriet is Cheaptickets.nl. Vergelijk ook de andere aanbieders die we hieronder vermelden.

Cheaptickets.nl
TIX.nl