Cherating

Cherating

Aan de oostkust van het Maleisisch schiereiland ligt het dorpje Cherating. Dit was vroeger een typisch backpack dorpje. De goede golven trokken veel surfers aan en daarmee backpackers die het vooral rustig aan wilden doen. Veel meer te doen dan surfen en op het strand liggen is er ook niet, maar dat is juist zo leuk aan Cherating. Vroeger kwamen hier dus voornamelijk backpackers op af, tegenwoordig weten ook andere toeristen het kustplaatsje te vinden.

Surfen

Op de stranden van Cherating en de omgeving vind je misschien wel de beste golven van Maleisië om te surfen. Meerdere tenten aan het strand verhuren surfborden en je kunt hier ook lessen nemen. De beste golven zijn van november tot maart, dan is het er ook het drukst. Als je genoeg gesurft hebt kun je bijkomen op het mooie strand. Alhoewel er in Cherating regelmatig een bui valt.


Cherating


Overige activiteiten

Naast surfen en een biertje doen op het strand is er niet gek veel te beleven in Cherating. Dit is echter juist een welkome afwisseling als je uit het drukke Kuala Lumpur komt. Je kunt wel wat apen en schildpadden spotten in de omgeving, wat leuk is om even te doen.

Vervoer in Cherating

Het dorp is dusdanig klein dat je alle afstanden lopend kunt afleggen. Een aantal accommodaties verhuren ook fietsen. Dit is een leuke optie als je wat meer van de omgeving wilt zien.


Cherating


Overnachten in Cherating

Helaas zijn er niet veel goedkope accommodaties in Cherating. Er zijn wel wat betaalbare chalets, maar deze zitten – zeker in het hoogseizoen – vaak vol. Vooraf een kamer reserveren kan dus verstandig zijn. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Maleisië

Hoe kom ik er?

Cherating is te bereiken met een busrit van dertig minuten vanaf Kuantan. Deze stad is goed bereikbaar vanaf andere locaties in Maleisië. Waaronder Jerantut - voor Taman Negara - (drieënhalf uur), Kuala Lumpur (vier uur) en Malakka (zes uur).

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.