Inentingen Maleisië

Inentingen Maleisië

Voor Maleisië worden min of meer dezelfde vaccinaties aanbevolen als bij andere landen in Zuidoost Azië. Wel zo handig want dit scheelt weer een aantal prikken. De inentingen Maleisië die je nodig gaat hebben zijn afhankelijk van de locaties die je bezoekt en hoelang je weg gaat. We kunnen daarom wel een aantal algemene tips geven maar zorg dat je altijd even je persoonlijk reisplan uitlegt aan de dokter zodat je zeker weet dat je de juiste inentingen krijgt.

Verplichte vaccinaties Maleisië

Zoals voor de meeste landen in Zuidoost-Azië geldt dat je verplicht een vaccinatie tegen gele koorts moet hebben als je binnen zeven dagen voor je bezoek aan Maleisië in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Deze komt alleen voor in bepaalde gedeeltes van Afrika en Zuid-Amerika dus hier loop je alleen kans op als je een echte wereldreis maakt.

Inentingen Maleisië

Er zijn een tweetal vaccinaties die sterk worden aanbevolen als je Maleisië bezoekt:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

In tegenstelling tot veel andere landen in de regio heb je vaak geen inenting tegen buiktyfus nodig, maar vraag dit altijd even na als je de vaccinaties krijgt. Als je een langere tijd in Maleisië verblijft worden ook inentingen tegen hepatitis B en in sommige gevallen tuberculose aangeraden.

Malaria

Op Borneo komt malaria voor. Sowieso is het goed gebruiken van DEET altijd aanbevolen maar ook andere maatregelen als lange kleding dragen helpen bij het voorkomen van deze muggensteken. Je kunt ook malariatabletten gebruiken. Dit zijn echter niet de meest prettige pillen om te slikken, overleg daarom naar aanleiding van je reisplan of dit nodig is.

Waar je inentingen Maleisië laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie