Malakka

Malakka

Malakka – Melaka in het Maleis – is een kleine stad op het schiereiland Maleisië. Je vindt er veel historische (Nederlandse) gebouwen, er zijn goede uitgaansmogelijkheden en je hebt er veel plekken om goedkoop te eten en slapen. Er is niet genoeg te beleven om er lange tijd te verblijven, maar voor een paar dagen is Malakka een leuke stop. Je kunt er ook voor kiezen om de stad als dagtrip te bezoeken vanuit de nabij gelegen Kuala Lumpur. In het weekend brengen veel inwoners van deze hoofdstad een bezoek aan Malakka.

Bezienswaardigheden in Malakka

Rond Town Square liggen de meeste bezienswaardigheden. Zo staat op het plein het door Nederlanders gebouwde Stadthuys. Dit doet – niet verrassend – tegenwoordig nog steeds aan als stadhuis. Ook zijn er hier verschillende musea te vinden. Hier dichtbij ligt de St Paul’s Church. Deze kerk is in 1521 gebouwd door Portugezen en heeft een schitterend uitzicht over de zeestraten van Malakka. Ook vanuit het 80 meter hoge Menara Taming Sari heb je een prachtig uitzicht over de stad.


Malakka


Chinatown

Zoals wel meer steden in Maleisië heeft Malakka een hele leuke Chinatown. Naast de vele restaurants, winkeltjes en markten vind je hier ook de 8 Heeren street. Zoals de naam al doet vermoeden is dit door Nederlanders gebouwd. De straat is recentelijk compleet gerenoveerd en in de huizen in de straat kun je zien hoe het leven er hier vroeger uitzag.

Overnachten in Malakka

In Chinatown zijn de meeste guesthouses en hostels te vinden. Als je hier niks kunt vinden of liever ergens anders slaapt kun je ook in het gebied rond Jalan Taman Melaka Raya kijken. In onze Reisgids Maleisië staan de leukste hostels van Malakka vermeld.


Malakka


Melaka Straits Moskee

Ten zuiden van de stad Malakka, gelegen aan het water, ligt de Melaka Straits Moskee. Dit is een bijzonder fraaie moskee, zeker in combinatie met de mooie omgeving. Probeer hier rond zonsondergang te komen, dan heb je de mooiste plaatjes. Of wat later op de avond, als de moskee mooi verlicht wordt.

Joker Street

Joker Street is dé plek om te winkelen in Malakka. Je kunt er goed terecht voor leuke souvenirs, kunst en lekker eten. Vooral in het weekend is het hier leuk. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond is hier namelijk een erg leuke avondmarkt. Een perfecte plek om lekker eten te combineren met het zoeken naar nieuwe spulletjes.


Malakka


Boottocht

Voor ongeveer twee euro kun je een leuke boottocht maken over de riviertjes buiten de stad. Dit is vooral ’s avonds erg leuk om te doen, doordat alles dan mooi verlicht is. Er zijn twee startplaatsen voor deze boottocht. De ene opstartplaats is vlakbij de St. Francis Xavier’s kerk en de andere is bij de brug die naar Jonker Street leidt. De boottocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten.

Reisgids Maleisië

Hoe kom ik er?

Malakka is uitstekend bereikbaar per bus. Kuala Lumpur is het twee uur rijden, vanuit Johor Bahru is het ruim drie uur, de bus vanuit Penang doet er zeven uur over en vanuit Singapore is het een rit van vierenhalf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal