Vervoer Maleisië

Vervoer Maleisië

Maleisië heeft een goede infrastructuur en is daardoor zeer prettig om door heen te reizen. Vooral in en rondom Kuala Lumpur is dit het geval. Op sommige gedeeltes van Borneo zijn er echter niet altijd goede wegen beschikbaar maar veel problemen zal je hier niet mee hebben. Vervoer in Maleisië is als je net uit een minder welgesteld land in Zuidoost-Azië komt dan ook een verademing.

Bus

De goedkoopste manier om door Maleisië te reizen is met de bus. In tegenstelling tot veel andere landen in Azië is de bus hier niet alleen goedkoop maar ook nog eens comfortabel. De wegen zijn in goede staat en de bussen zijn dit ook. Voor kleine bussen heb je gewone buslijnen vergelijkbaar met die in Nederland waarmee je perfect van locatie naar locatie kunt gaan. Voor de langere afstanden kun je het best een bus nemen van een busmaatschappij. Deze bussen zijn vaak ontzettend luxe maar blijven desondanks goedkoop. Op 12GO Asia kun je online voor de beste prijs de buskaartjes kopen.

GOKL bus

Deze roze GO-KL bus in Kuala Lumpur is zelfs gratis.

Trein

In tegenstelling tot de bus is de trein in Maleisië een stuk minder goed geregeld. Reizen met de trein duurt lang en ook het uitzicht vanuit de trein valt tegen. Alleen de trein van Kuala Lumpur naar Singapore, of andersom, is een verbinding die wij je kunnen aanraden. Ook je treinkaartjes voor Maleisië koop je het goedkoopst en gemakkelijkst op 12GO Asia.

Brommer huren

Op veel plekken in Maleisië kun je een brommertje huren. Het is behoorlijk goedkoop en zeker buiten de grote steden is het ook nog eens heel leuk. Let er wel op dat ze links rijden in Maleisië.

Vliegtuig

AirAsia is dé budget luchtvaartmaatschappij van Azië en komt oorspronkelijk uit Maleisië. Hierdoor doen ze elke bestemming in het land aan en vaak voor hele goedkope prijzen, ook de kwaliteit van deze maatschappij is goed te noemen. Doordat er liefst 19 luchthavens zijn kun je bovendien ook de meeste locaties goed bereiken. Kijk op Cheaptickets.nl voor de goedkoopste vluchten binnen en buiten Maleisië.

Populaire afstanden in Maleisië

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Maleisië. Wij beschrijven hoe je het beste van A naar B reist. Bekijk ook ons overzicht van de tientallen andere afstanden in Maleisië die we toelichten.


Wees sociaal