Vervoer Maleisië

Vervoer Maleisië

Maleisië heeft een goede infrastructuur en is daardoor zeer prettig om doorheen te reizen. Vooral in en rondom Kuala Lumpur is dit het geval. Op sommige gedeeltes van Borneo zijn er echter niet altijd goede wegen beschikbaar maar veel problemen zal je hier niet mee hebben. Vervoer in Maleisië is als je net uit een minder welgesteld land in Zuidoost-Azië komt dan ook een verademing.

Bus

De goedkoopste manier om door Maleisië te reizen is met de bus. In tegenstelling tot veel andere landen in Azië is de bus hier niet alleen goedkoop, maar ook nog eens comfortabel. De wegen zijn in goede staat en de bussen zijn dit ook. Binnen steden rijden buslijnen een vaste route, waar je voor een uistekende prijs van gebruik kunt maken. Voor langere afstanden wordt een ander type bus ingezet. Deze bussen zijn vaak luxe maar blijven desondanks betaalbaar.

Kaartjes kopen: Op het busstation waar de bus vertrekt of online op 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Maleisië


Trein

In tegenstelling tot de bus is de trein in Maleisië een stuk minder goed geregeld. Reizen met de trein duurt lang en ook het uitzicht vanuit de trein valt tegen. Alleen de trein tussen Kuala Lumpur en Singapore is een verbinding die wij je kunnen aanraden.

Kaartjes kopen: Op het treinstation of online via 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Maleisie


Taxi

Voor kleine afstanden binnen steden is de taxi ook een goede optie. Dit is met name handig als je van het vliegveld of busstation naar je accommodatie gaat of andersom. Je kunt gebruik maken van de gebruikelijke taxi’s, die volop rondrijden in Maleisië. Wij raden echter aan om gebruik te maken van Grab. Dit is de lokale variant van Uber. Download de app en regel gemakkelijk voor een aanzienlijk betere prijs een Grab taxi. Het is handig om een lokale simkaart te hebben zodat je overal internet hebt.

Metro

In en rondom Kuala Lumpur is de metro of de MRT (Mass Rapid Transit) een uitstekende optie. Deze treinen rijden vaak, ze rijden snel en je kunt alle gedeelten van de stad bereiken. Bovendien is een ritje nog goedkoop ook.

Kaartjes kopen: Op de metrostations vind je automaten waar je in het Engels relatief gemakkelijk een kaartje kunt kopen.


Vervoer Maleisie


Scooter

Met name op de eilanden is het leuk om een scooter te huren en zelf op pad te gaan. Dit is een goedkope manier van reizen en het brengt je veel vrijheid. Dit is met name aan te raden op Langkawi. Let er wel op dat je links moet rijden in Maleisië.

Boot

Van en naar de verschillende Maleisische eilanden is de boot vaak de enige of beste optie. De boten zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Het zijn moderne veerboten of speedboten en ze varen bijna altijd op tijd.

Kaartjes kopen: Je kunt een kaartje kopen op de pier waar de boot vertrekt, maar het is vaak handiger om online alvast een plekje te reserveren. Dit kun je doen op 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Maleisië


Vliegtuig

AirAsia is dé budget luchtvaartmaatschappij van Azië en komt oorspronkelijk uit Maleisië. Hierdoor doen ze elke bestemming in het land aan en vaak voor hele goedkope prijzen, ook de kwaliteit van deze maatschappij is goed te noemen. Doordat er liefst negentien luchthavens zijn kun je bovendien ook de meeste locaties goed bereiken. Kijk op Cheaptickets.nl voor de goedkoopste vluchten binnen en buiten Maleisië.

Populaire afstanden in Maleisië

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Maleisië. Wij beschrijven hoe je het beste van A naar B reist. Bekijk ook ons overzicht van de tientallen andere afstanden in Maleisië die we toelichten.


Reisgids Maleisië