Van Cameron Highlands naar Taman Negara

Van Cameron Highlands naar Taman Negara

Twee van de meest geliefde plekken op het schiereiland Maleisië zijn de theeplantages in de Cameron Highlands en het nationaal park Taman Negara. Neem je tijd om deze route af te leggen, want ondanks dat de Highlands en Taman Negara slechts 250 kilometer uit elkaar liggen, duurt de reis behoorlijk lang. Je kunt voor deze route kiezen voor de bus en boot of de taxi.

Zo reis je van Cameron Highlands naar Taman Negara:

1) Minibus en boot

Hoewel je met het openbaar vervoer bijna negen uur onderweg bent, is dit wel veruit de goedkoopste optie wanneer je alleen of als koppel reist. Han Travel vertrekt iedere morgen om 8:00 uur met een bus bij het kantoor van Eco Cameron Travel & Tours in Tanah Rata, de ‘hoofdstad’ van de Cameron Highlands. In Kuala Tembeling stap je over op een boot naar Kuala Tahan in het nationaal park, waardoor je Maleisië ook vanuit een ander perspectief kunt zien. Het combinatieticket kost €21.

Kaartje kopen: Via de Engelstalige website van Han Travel of een travel agent in Tanah Rata.


2) Lokale bus

Een goedkopere optie is de route zelf met de lokale bus af te leggen. Reis eerst naar het dorp Jerantut, waar je drie tot vier uur over doet. Hier stap je over op de bus naar Kuala Tahan in Taman Negara. Deze laatste tocht duurt zo’n negentig minuten. Je bent veel minder geld kwijt, maar zult wel ter plekke navraag moeten doen naar de vertrektijden en even moeten navragen dat je zeker de goede bus hebt.

Kaartje kopen: Op de desbetreffende busstations.


3) Taxi

Als je met een groep vrienden of familie op reis bent, kan de taxi een goed alternatief voor de bus zijn. Het voordeel van de taxi is dat de reis veel korter duurt en je bovendien exact op je eindbestemming wordt afgezet. Een taxi voor vier passagiers zou voor deze route ongeveer €100 moeten kosten en de reis duurt ongeveer vijf uur.

Kaartje kopen: Je kunt via je accommodatie een chauffeur regelen of zelf een chauffeur aanspreken op straat. Het is normaal om te onderhandelen over de prijs.


Meer over deze bestemmingen: