Backpack route India

Backpack route India

Met deze backpack route zie je in twee/drie weken de hoogtepunten van India. Zo zie je de fascinerende deelstaat Rajasthan, de Taj Mahal en een paar geweldige steden. India is zo anders dat je ongetwijfeld een cultuurshock krijgt bij aankomst, maar als je eenmaal aan het land gewend bent zal de schoonheid van het land je imponeren.

Backpack route India

Route India

1) Delhi
De reis door India begint in de hoofdstad Delhi. De stad is goed te bereiken vanuit Nederland en andere plaatsen in Azië en is een goed begin voor je backpack reis door India.

2) Delhi > Jaipur
Niet alleen het indrukwekkende Amber Fort is leuk in Jaipur, maar ook de sfeer in deze roze stad is heel leuk om mee te maken.

3) Jaipur > Jodhpur
In de relaxte stad Jodhpur kun je wederom een prachtig fort bezoeken en ook goed winkelen.

4) Jodhpur > Pushkar
Pushkar is het oudste stadje van India en een populaire bestemming onder pelgrims.

5) Pushkar > Agra
Agra zelf is weinig bijzonders, maar Taj Mahal is natuurlijk een absolute must see bij je bezoek aan India. Ook het Agra Fort is zeker de moeite waard.

6) Agra > Varanasi
Varanasi is de heilige stad voor hindoes en dit je zie overal in terug. Een bezoek aan deze stad zal je niet snel vergeten.

7) Varanasi > Mumbai
Mumbai is een chaotische stad, maar wel met een paar interessante bezienswaardigheden.

8) Mumbai > Goa
Goa is dé backpack locatie van India. Je kunt er geweldig uitgaan en bovendien ook heerlijk op het strand liggen.

9) Goa > Kerala
Kerala is een deelstaat in het zuiden van India. Een mooie deelstaat bovendien, bekend om haar schitterende natuur.

Duur van je reis

We hebben deze backpack route India redelijk beknopt gehouden. Er is zoveel te zien dat we ook wel dertig locaties in dezelfde regio op hadden kunnen schrijven. Met name in Rajasthan is veel te zien. Als je de route echt snel wilt afleggen kan dat wel in drie weken, als je meer wilt zien dan alleen de hoogtepunten moet je wel op minimaal vier weken rekenen. Als je India echt goed wilt verkennen heb je eigenlijk wel minimaal twee maanden nodig.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Bekijk ook