Vervoer India

Vervoer India

India is groot en druk, vervoer in India kan dan ook lang duren en is niet altijd even comfortabel. Op de wegen is goed te zien, het is vaak een grote chaos. De kwaliteit van de wegen is over het algemeen goed maar vanwege de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer en de lak die mensen hebben aan verkeersregels kun je zelden door rijden. Zeker in de steden is dit het geval. Er zijn wel mogelijkheden om een auto te huren maar wat ons betreft kun je beter gebruik maken van het openbaar vervoer.

Trein

India heeft het op één na grootste spoorwegstelsel ter wereld. Er zijn meer dan 7000 stations en dagelijks wordt het door rond de 14 miljoen passagiers gebruikt. Omdat reizen met de trein in India spotgoedkoop is het onze favoriete vervoersmiddel in het land. Bovendien is het ook een bijzondere ervaring die je eigenlijk niet kunt missen als je India bezoekt. Treinen kunnen echter al snel uitverkocht zijn, of je komt in situaties terecht waar je moet vechten voor een plekje. Vooraf je goed inlezen over het treinvervoer in India is daarom zeker aan te raden. Lees daarom onze uitgebreide gids door over reizen per trein in India.

Kaartjes kopen: Je kunt tegenwoordig ook online alles gemakkelijk regelen via 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Trein India


Bus

Met de bus reizen in India kan soms ook een uitdaging zijn. Ook de bussen zitten vaak overvol en rijden niet al te snel. Voor lange afstanden raden wij dus aan gewoon de trein te nemen. Zes uur lang in een overvolle bus zitten op een klein stoeltje is geen pretje, tenzij je echt wilt ervaren hoe de lokale bevolking leeft.

Kaartjes kopen: Op het busstation of via een lokaal reisbureau.

Vervoer India


Riksja

De riksja is een soort van taxi die je door heel Zuidoost-Azië wel tegenkomt maar in India zie je ze pas echt veel. Een riksja besturen is zwaar werk want er zit geen motor op en moet dus, meestal op een fiets, zelf worden voort getrokken door de bestuurder. Ondanks dat je hierdoor wegens vermoeidheid soms wat vertraging kan opleveren zijn de riksja’s de snelste en meest efficiënte manier om je door steden te verplaatsen. Spreek voor je vertrek een prijs af en wees niet bang om hierbij te onderhandelen.

Vervoer India


Taxi

Als je binnen steden wilt reizen of andere korte afstanden wilt afleggen is de taxi ook een goede optie. Om moeizame onderhandelingen te voorkomen kun je het beste gebruik maken van Uber of de lokale concurrent Ola Cabs. Met deze apps zijn de ritten goedkoper, je kunt gemakkelijk een taxi regelen en de ritten zijn over het algemeen prettiger.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten in India is een snelle en ook goed betaalbare optie om je over grote afstanden in het land te verplaatsen. India heeft verschillende luchtvaart maatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren en er is dan ook een goed netwerk door het hele land heen. Werkelijk elke bestemming is wel via vliegtuig te bereiken. Vergelijk op Cheaptickets.nl alle vliegtickets binnen en buiten India.

Populaire afstanden in India

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in India.

Afstand Vervoermiddel Duur
Mumbai naar Goa 8 uur
Delhi naar Agra 2 uur
Jaipur naar Pushkar 3 uur
Jodhpur naar Jaisalmer 5,5 uur
Goa naar Kerala 12 uur
Jaipur naar Agra 4 uur
Udaipur naar Jodhpur 6 uur
Agra naar Varanasi 11 uur
Delhi naar Amritsar 7,5 uur
Varanasi naar Delhi 12 uur