Goa

Goa

Goa is zonder twijfel dé backpack locatie van India. Het is al heel lang een populaire vakantiebestemming en amper te vergelijken met de rest van India. Beroemd om de prachtige, uitgestrekte stranden, berucht om de feestjes tot diep in de nacht. Ben je er vooral voor het uitgaan, concentreer je dan op het noorden van Goa. Voor de mooie, verborgen stranden en laidback vissersplaatsjes ga je naar het zuiden.

Bezienswaardigheden

Het grootste deel van de reizigers komt naar Goa voor de stranden. Mocht je een dag iets anders willen doen, dan zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden. Deze laten je ook een stukje geschiedenis zien. Goa was tot 1961 een kolonie van Portugal. Zo is meer dan een kwart van de bevolking christen, een hoog percentage voor Indiase begrippen. De Portugese invloeden zie je ook duidelijk terug in de bezienswaardigheden in Goa. In de 17e eeuw is het Fort Aguada gebouwd, wat nog altijd een populaire bezienswaardigheid is. Dit fort is nog goed bewaard is gebleven, evenals de eeuwenoude kloosters en kerken. In de hoofdstad van de deelstaat Panaji(/Panjim) zie je bovendien nog een aantal mooie koloniale gebouwen.


Goa


Stranden van Goa

De stranden van Goa zijn over het algemeen hagelwit, uitgestrekt en veelzijdig. Je vindt in Palolem witte zandstranden omringd door palmbomen en rotsen. Dit tropische paradijs ligt iets ten zuiden van Margao. Je kunt er hier zelfs voor kiezen om in een hutje aan het strand te overnachten. Ook op Agonda Beach kun je voor een kleine prijs al je eigen houten (simpele) bungalow scoren. Hoewel Agonda Beach bekend is, is het hier relatief rustig. Je komt hier dus om te relaxen en wat te zwemmen. Waar het ook nooit druk wordt, is het strand van Patnem. Je verblijft hier in een goedkope accommodatie en geniet van heerlijk eten bij een van de eetstalletjes. Zoek de drukte wat meer op in Vagator, waar je tot diep in de nacht trance en reggae feesten kunt bijwonen. Het strand van Candolim is groot en druk, maar biedt veel mogelijkheden voor watersporten en een goede partyscene. Wil je naar een strand dat niet te druk is, maar ook niet te rustig? Kies dan voor Cavelossim; het dorpje is gezellig, heeft lekkere restaurants op het strand en een lokale bazaar.

Backpacken en feesten Goa

Goa is ook populair door de vele feesten die er worden gegeven. De toeristische ontwikkeling van Goa begon een aantal decennia geleden, toen de hippies hier in steeds grotere aantallen verbleven. De combinatie van zon, strand, feesten en min of meer doen wat je wilt, werd ook bij backpackers en overige toeristen steeds populairder. Tegenwoordig is de magie van Goa misschien al verdwenen, maar het blijft zeker een goede locatie om te feesten. Dan hebben we het nog niet over het drugsgebruik gehad. Partydrugs zijn werkelijk overal te krijgen en dit is voor velen ook een reden om Goa te bezoeken. Zeker op de vele house/techno feesten wordt er volop drugs gebruikt. Deze feesten zijn overigens wel echt goed te noemen. De Full Moon Party’s op Koh Phangan hebben wellicht meer sfeer, maar in Goa zijn de feesten vooral leuk vanwege de goede muziek. Vooral rondom Anjuna vind je veel feesten en nachtclubs.


Goa


Vagator

Als je het massatoerisme wilt ontwijken en op zoek bent naar iets kleinschaligers, dan is Vagator zeker het overwegen waard. De stranden zijn wellicht niet zo mooi als in andere gedeelten van Goa, maar de laid back sfeer vinden wij erg fijn hier. Bovendien kun je ook hier terecht voor goede feesten en leuke tenten aan het strand.

Overnachten in Goa

De ‘zonvakantie toeristen’ hebben Goa zeker gevonden en de resorts zijn daarmee ook geboren. Vooral Calangute is populair. Rond dit dorpje liggen een paar prachtige stranden, hoewel ze steeds drukker worden. In de hoofdstad Panaji en andere locaties in Goa kun je echter nog prima goed betaalbare accommodaties vinden. Anjuna is de populairste bestemming onder backpackers en je kunt hier ondanks de prijsstijgingen gemakkelijk overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Goa


Hoe kom ik er?

Goa ligt relatief ver van veel van de andere populaire attracties binnen India. Een binnenlandse vlucht regelen is daarom zeker geen slecht idee. Ook rechtstreeks naar Goa vliegen vanuit Europa is steeds beter te doen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Het grootste treinstation van Goa is Madgaon. Vanuit Mumbai ben je twaalf uur onderweg naar dit station. Reken op vijftien uur reistijd vanuit Bangalore en maar liefst meer dan een dag vanuit Delhi.

Panaji in Goa in per bus bereikbaar vanuit Mumbai in twaalf uur en Hampi in tien uur.

Ons oordeel
8/10

Goa is een heerlijke plek om tot rust te komen na een heftige reis door India. De mooie stranden, leuke feestjes en vriendelijke mensen maken dit een hele fijne plek.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.