Goa

Goa

Goa is zonder twijfel dé backpack locatie van India. De kleinste deelstaat van India was vroeger de hoofdstad van het Portugese imperium in Azië, iets wat je nog goed terug ziet. Zo is meer dan een kwart van de bevolking christen, een hoog percentage voor Indiase begrippen. In meerdere plaatsen zie je bovendien nog Portugees uitziende kerken.

Bezienswaardigheden

De Portugese invloeden zie je ook duidelijk terug in de bezienswaardigheden in Goa. Zo hebben ze in de 17e eeuw het Fort Aguada gebouwd, wat nog goed bewaard is gebleven en een populaire bezienswaardigheid. In de hoofdstad van de deelstaat; Panaji(/Panjim), zie je bovendien nog een aantal mooie koloniale gebouwen.


Goa


Backpacken en feesten Goa

De echte reden dat Goa zo populair is zijn de vele feesten die er woorden gegeven. De toeristische ontwikkeling van Goa begon een aantal decennia geleden toen de hippies hier in steeds grotere aantallen verbleven. De combinatie van zon, strand, feesten en min of meer doen wat je wilt werd ook bij backpackers, en overige toeristen, steeds populairder in de loop van jaren. Tegenwoordig is de magie van Goa misschien al verdwenen, maar een goede locatie om te feesten blijft het zeker. Dan hebben we het nog niet over het drugs gebruik gehad. (Feest) drugs zijn werkelijk overal te krijgen en voor vele ook een reden om Goa te bezoeken. Zeker op de vele house/techno feesten wordt er volop drugs gebruikt. Deze feesten zijn overigens wel echt goed te noemen. De full moon feesten op Koh Phangan hebben wellicht meer sfeer, maar dankzij de goede dj’s die hier vaak draaien, voor de muziek moet je hier zijn. Vooral rondom Anjuna vind je veel feesten en nachtclubs.

Vagator

Als je het massa-toerisme wilt ontwijken en op zoek bent naar iets kleinschaliger dan is Vagator zeker het overwegen waard. De stranden zijn wellicht niet zo mooi als in andere gedeeltes van Goa, maar de laid back sfeer vinden wij erg fijn hier. Bovendien kun je ook hier terecht voor goede feesten en leuke tenten aan het strand.

Overnachten in Goa

De ‘zonvakantie toeristen’ hebben Goa zeker gevonden en de resorts zijn daarmee ook geboren. Vooral Calangute is populair. Rond dit dorpje liggen een paar prachtige stranden, hoewel ze steeds drukker worden. In de hoofdstad Panaji en andere locaties in Goa kun je echter nog prima goed betaalbare accommodaties vinden. Anjuna is de populairste bestemming onder backpackers en, hoewel de prijzen stijgen, je kunt er makkelijk overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Goa


Hoe kom ik er?

Goa ligt relatief ver van veel van de andere populaire attracties binnen India. Een binnenlandse vlucht regelen is daarom zeker geen slecht idee. Ook rechtstreeks naar Goa vliegen vanuit Europa is steeds beter te doen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Het grootste treinstation van Goa is Madgaon. Vanuit Mumbai ben je twaalf uur onderweg naar dit station. Reken op vijftien uur reistijd vanuit Bangalore en maar liefst meer dan een dag vanuit Delhi.

Panaji in Goa in per bus bereikbaar vanuit Mumbai in twaalf uur en Hampi in tien uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0