Udaipur

Udaipur

Udaipur, gelegen in het zuiden van Rajasthan, wordt vaak de meest romantische stad van India genoemd. Dit klopt wel, maar vergeet niet dat het wel India blijft. Veel ‘romantische activiteiten en attracties’ lopen in de realiteit net wat anders dan hoe je denkt dat het zal gaan. Zo verdwijnt het romantische gevoel al snel als opdringerige verkopers je zoveel mogelijk geld af te troggelen. Dat gezegd hebbende is Udaipur wel degelijk een leuke, sfeervolle stad. Het Lake Pichola en de mooie tempels en paleizen maken de stad de moeite waard.

Lake Pichola

Lake Pichola is een groot meer aan de rand van Udaipur. Het meer wordt omringd door bergen en het enorme City Palace complex. Het maken van een boottocht over het meer is de beste manier om het meer te bekijken. Dit is uiteraard behoorlijk toeristisch, maar desondanks zeker leuk. Met zonsondergang is Lake Pichola op het mooist, dus probeer het goed te timen.


Udaipur


Udaipur


Overige bezienswaardigheden

Het City Palace, gelegen naast het meer dus, zelf is ook absoluut een bezoek waard. Dit is een prachtig paleis en je hebt zeker wel een paar uur nodig om alles goed te bekijken. Bekijk in Udaipur ook de Eklingji en Jagdish tempels. Daarnaast is het bijwonen van de traditionele dansvoorstelling ook een aanrader. Vaak valt dit een beetje tegen, maar in Udaipur is dit een leuke show. Verder is het vooral leuk om wat door de stad te slenteren. In tegenstelling tot veel andere Indiase steden is het hier niet heel vis en te druk, wat een wandeling door de stad veel aangenamer maakt.

Uitzicht

Veel bars en guest houses hebben een rooftop waar je een koud biertje kunt doen, met een redelijk uitzicht. Voor een klein bedrag kan je echter ook terecht op de rooftop van een mooi hotel, vanwaar je een veel mooier uitzicht op het meer hebt. Gezien de lage kosten raden we dit zeker aan.


Udaipur


Overnachten in Udaipur

Aan accommodatie keuzes geen gebrek in Udaipur. De meeste hotels zitten rondom het meer, met name bij de City Palace. Deze zijn vaak echter wel wat duurder. Goedkopere opties vind je rondom Lal Ghat. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Udaipur heeft een klein vliegveld, dat te bereiken is met binnenlandse vluchten vanaf onder andere Delhi en Mumbai. Check onze tips over het boeken van vliegtickets India.

Vanuit de gehele regio kan je de trein pakken naar Udaipur. Vanuit Pushkar ben je ongeveer vijf uur onderweg, de trein uit Jaipur doet er zeven uur over en vanuit Delhi is het twaalf uur met de trein.

Ook met de bus kan je de stad bereiken. Reken op vijf uur vanuit Ahmedabad, negen uur vanuit Jaipur en ruim zes uur vanuit Jodhpur.

Ons oordeel
8/10

Udaipur is behoorlijk toeristisch maar het mooie meer, de bezienswaardigheden en vele leuke plekjes voor drankjes en hapjes maken dit toch een hele gave bestemming.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.