Madurai

Madurai

De Indiase stad Madurai is een van de grootste en hoogstwaarschijnlijk oudste steden in de zuidelijke staat Tamil Nadu. Madurai is met name wereldberoemd door de mooie tempels, met het eeuwenoude hindoeïstisch tempelcomplex Meenakshi Amman Tempel als belangrijkste bezienswaardigheid.

De tempels van Madurai

Al geruime tijd voor je dit imponerende tempelcomplex binnenloopt, valt de Meenakshi Amman Tempel op. Zo kun je meteen de veertien torens zien, waarvan de hoogste tot 52 meter reikt. Als je eenmaal dichterbij bent gekomen, begrijp je dat Meenakshi Amman vaak wordt geschaard onder de meest unieke en mooie tempels van India. De torens bestaan aan de buitenkant volledig uit kleine pilaren, uitbundige versieringen en kleine, kleurrijke beelden die als een piramide op elkaar gestapeld zijn.

Volgens verschillende bronnen zouden de funderingen van dit hindoeïstische heiligdom er al 3000 jaar liggen, maar de huidige gebouwen stammen na verschillende plunderingen en vernielingen voor het grootste deel uit de 16e en 17e eeuw. De tempel is gewijd aan Meenakshi, volgens het hindoeïsme de vrouw van Shiva en tevens de stadsgodin van Madurai.

Zelfs als je andere bijzondere tempelcomplexen in Azië hebt gezien, is de Meenakshi Amman tempel door zijn unieke architectuur en decoraties een bezoek meer dan waard.

Het tempelcomplex van Koodal Azhagar is kleiner en heeft minder torens vergeleken bij Meenakshi Amman Tempel, maar is een rustiger alternatief. De decoraties op de tempeltorens zijn net zo mooi.


Madurai


Het paleis Thirumalai Nayakkar

Je hoeft vanaf de tempel niet ver te reizen om het volgende historische monument te bereiken. Op twee kilometer afstand ligt Thirumalai Nayakkar Mahal, een paleis dat in 1636 gebouwd werd door de vorst Thirumalai Nayak. Helaas was het paleis ooit vier keer groter dan nu, maar er is nog genoeg over van de unieke gebouwen. Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen in de grote zalen en zuilenrijen. Ook hier trekken details zoals de kleurrijke plafonds en beelden de aandacht. Twee keer per dag kun je bij het paleis een licht- en geluidshow bijwonen, waarbij de historie van het paleis wordt verteld met een vertelling en muziek.

Naast de tempels en het paleis Thirumalai Nayakkar Mahal is er niet veel te zien en te doen in Madurai, waardoor dit echt een stad is voor de cultuurliefhebber en de bewonderaar van historische architectuur.


Madurai


Overnachten in Madurai

Het aanbod van hostels valt in Madurai wat tegen. Er zijn enkele hostels gelegen in de stad, waaronder het leuke The Lost Hostel, maar veel keuze is er niet. Reserveer op tijd om zeker te zijn van een plekje in je hostel. Wel zijn er genoeg hotels gelegen in de stad, waar je voor een redelijk goede prijs een kamer kunt krijgen.

Hoe kom ik er?

Madurai is verbonden met andere Aziatische landen door directe vluchten vanuit Singapore, Dubai en Colombo. Binnenlandse vluchten vanuit Delhi, Hyderabad en Chennai gaan zonder tussenstop naar Madurai. Bekijk onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets in India.

De trein is een populaire en comfortabele manier om naar Madurai te reizen. De stad ontvangt lange afstandstreinen vanuit onder meer Delhi, Mumbai, Bangalore en Chennai.

De bus verbindt Madurai met plaatsen als Coimbatore en Munnar.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.