Vagator

Vagator

Goa, de backpack bestemming van India. De combinatie van strand, de vele feesten en drugs heeft Goa ontzettend bekend gemaakt onder de backpackers. Goa was vroeger de hippie bestemming. Inmiddels is de charme van toen enorm veranderd en zijn sommige delen van Goa ontzettend toeristisch en druk. Het gebied bij Baga beach is enorm toeristisch. Je vindt hier veel bars en uitgaansgelegenheden. Het is hier altijd druk, ook op het strand. Sommige mensen houden er van andere willen het liever iets kleiner en rustiger. Nee, met rustig bedoelen we niet dat je niet kunt feesten, zeker niet!

Hou je van iets meer kleinschalig en niet het massatoerisme dan is Vagator een geweldige bestemming in Goa. Vagator is meer laid back en een rustigere locatie in vergelijking met Baga. Vagator ligt ten noorden van Baga. Je hebt hier een mooi strand, Vagator beach. Het fijne aan Vagator is dat je vrij centraal ligt van zowel de stranden ten noorden van Vagator als de stranden rond Baga. Ideaal als je een scooter hebt, want zo kun je dus veel stranden verkennen. Zo kun je naast Baga beach bijvoorbeeld naar Anjuna beach, Ashwem beach of naar Morjim beach. Op alle stranden vind je wel dames die je willen masseren, henna willen geven of treading willen verkopen (epileren met touwtje). Niet slecht toch als je brak op het strand ligt.


Vagator


Wat is er te doen?

Wil je ook wat meer zien in de omgeving? Breng dan een bezoek aan Fort Chapora in het noorden van Vagator. Het handigste is om een scooter te huren zodat je overal naartoe kunt gaan. Vagator, is net als de rest van Goa bekend om te relaxen op het strand en om de feesten. De feesten zijn in Vagator zelf of in de omgeving. Naast de vele bars heb je hier Thalassa, Waters en elke zondag is er een groot feest: Hill Top

Thalassa is een fantastische plek, zowel overdag als in de avond. Het is een Griekse taverne waar je kunt eten en drinken overdag en na het avondeten kunt dansen. Geniet van een hapje of drankje met een prachtig uitzicht over het strand. Je vindt hier de mooiste zonsondergangen van de omgeving! In de avond kun je ook nog genieten van enkele optredens. Thalassa is een van de bekendste locaties is in heel Goa. Mocht je een tafel willen, dan moet je een tafel reserveren van te voren. Niet getreurd, je kunt altijd een biertje bestellen aan de bar om te genieten van het prachtige uitzicht. Thalassa heeft geen house/techno muziek, maar meer een mix van Europese en Indiase muziek. Je kunt hier trouwens ook overnachten, maar het budget ligt iets hoger dan een gemiddelde dorm.

Hill Top is elke zondag. Het is een day party en de trance muziek stopt om 22.00 uur. Je betaald 500 roepies entree. De perfecte Sunday raving party met optredens van internationale DJ’s. Met neon verlichte bomen is dit absoluut een van de meeste bekende feesten op zondag. Hippies, backpackers, toeristen en mensen met kinderen; alles is te vinden in Hill Top. Tijdens kerstmis, Nieuwjaar of andere speciale gelegenheden, organiseert Hill Top een speciale raving party waar duizenden mensen naartoe komen en het feest zeker 24 uur doorgaat.

Waters is een plek met overdag een lounge bar en in de avond is het een nachtclub. Het is net zoals Thalassa gelegen op de rand van de berg bij het strand. Ook hier heb je een mooi uitzicht.


Vagator


Overnachten in Vagator

Je vindt hier nog genoeg goedkope hostels. Papi Chulo is een gezellig hostel waar je voor een paar euro kunt overnachten. Ze hebben een bar dus altijd goed om je hier te beginnen voordat je gaat feesten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in Thivim, dit station heeft uitstekende verbindingen met andere steden en regio's in India.