Kerala

Kerala

Aan de zuidwestkust van India ligt de provincie Kerala. Deze provincie lijkt in niks op de andere chaotische, drukke en vaak vieze provincies in het land. Laid-back Kerala moet het vooral hebben van prachtige natuur. Het is daarmee een heerlijke plek om even bij te komen na de drukte van de rest van het land. Dankzij deze leuke sfeer, de bijzondere activiteiten en mooie natuur behoort Kerala tot onze favoriete provincies van India.

Backwaters

De backwaters bij Alleppey zijn absoluut het hoogtepunt van Kerala. Dit is een netwerk van zo’n 900 kilometer aan ‘wegen’ op het water. De backwaters worden gebruikt voor transport en visserij. Dit gebeurt nog altijd, maar toerisme is nu ook een hele grote inkomstenbron voor de lokale inwoners. Je kunt als toerist namelijk op een houseboat (de lokale woonboot) over de backwaters varen. Deze boottocht duurt meestal minimaal 2 dagen en 1 nacht, een langere boottocht waarin je meer van de backwaters ziet is ook een optie. Een houseboat huren is aan de prijzige kant, zeker als je het vergelijkt met de spotgoedkope prijzen in de rest van het land, maar wat ons betreft zeker een must do. De prijs is inclusief kapitein en een persoonlijke chef, die heerlijk eten voor je klaarmaakt. Onderweg zie je de prachtige natuur, de vriendelijke locals en kom je helemaal tot rust.


Kerala 1


Kochi

Kochi (voorheen Cochin) is vanwege de gunstige locatie en grote haven eeuwenlang een belangrijke handelspost geweest. De gevolgen hiervan zie je goed terug in de architectuur in de havenstad. De Chinese vissersnetten, oude synagogen en Nederlandse gebouwen zijn leuk om even te bekijken. Het is ook fijn dat Kochi niet zo druk aanvoelt als de andere grote Indiase steden.

Munnar

Meer rust en mooie natuur vind je in Munnar. Op de bergen rondom dit stadje liggen enorme theeplantages. Deze groene velden zijn bijzonder mooi om te zien. Dit doe je door middel van een tour naar een aantal hoogtepunten, of je gaat gewoon lekker zelf op stap. Munnar zelf is weinig bijzonder, maar de omgeving maakt het een bezoek waard.


Kerala


Stranden

De hoofdstad Thiruvanathapuram – met Trivandrum als wat makkelijkere, alternatieve naam – is de hoofdstad van Kerala. Veel reizigers beginnen hun reis door Kerala hier, maar gaan snel door naar leukere bestemmingen. Zo liggen hier in de buurt de twee relaxte badplaatsen Varkala en Kovalam. Dit zijn twee leuke bestemmingen, waar je heerlijk kunt chillen op het strand. Met name Varkala is populair onder backpackers.

Hoe kom ik er?

Trivandrum heeft een vrij groot vliegveld, met naast veel binnenlandse vluchten ook een aantal rechtstreekse internationale verbindingen. Check onze pagina over vliegtickets India voor meer tips.

Kerala is uiteraard per trein bereikbaar, je bent dan vaak wel even onderweg. Naar Trivandrum is het vanuit Mumbai liefst 31 uur. Reken op 18 uur vanuit Bengaluru en de trein vanuit Chennai doet er ruim 16 uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal