Dehradun

Dehradun

Aan de voet van de Himalaya, vlak bij de toeristenstrekpleister Rishikesh, vind je Dehradun. Met aan de ene kant de Ganges en aan de andere kant de Yamuna is Dehradun een stad die zowel natuur, cultuur en avontuur te bieden heeft.

Trekkings

Verschillende trekking routes, gaande tot ongeveer 2000 meter hoogte, beginnen vanaf Dehradun. Chhasknet, Shadraj Hill, en Nag Tibba zijn een paar van de populaire bestemmingen vanaf Dehradun.


Dehradun


Robber’s Cave

Een leuk uitstapje in Dehradun zelf is Robber’s cave. De tocht door de grotten bestaat het grootste deel van het jaar uit een gevecht door een redelijk snel stromende rivier. De toegang tot de grot is gratis, en voor een klein prijsje kun je je belangrijke spullen in een kluisje doen (zeker aan te raden). De kans is groot dat je tot over je middel door het water heen banjert, en onderweg nog een paar keer volledig nat gespetterd wordt door elkaar pestende groepen jongens. Als je de rivier helemaal volgt kom je na iets minder dan een kilometer uit bij een tien meter hoge waterval. Om bij Robber’s cave te komen kun je het beste een bus of rickshaw nemen naar Anarwala.

Bezienswaardigheden in Dehradun

Iets anders wat niet te missen is in Dehradun, is de Mindrolling Monastery. Dit klooster komt is van Tibetaanse afkomst en staat dan ook in het Tibetaanse gedeelte van Dehradun. Naast het klooster staan er verschillende immense standbeelden binnen het complex. De stoepa van het klooster is meer dan 60 meter hoog, en er wordt gedacht dat dit de hoogste in de wereld is. Een 35 meter hoog Boeddhabeeld, gemaakt voor de Dalai Lama, is een stukje verderop te vinden.

Een museum dat een bezoekje waard is, al is het maar om het gebouw zelf, is het Forest Research Institute Museum. In het midden van een 5 vierkante kilometer groot park staat een gigantisch gebouw waarin zes hallen gevuld worden met alles wat je in een bos tegen kunt komen. Hiernaast zijn er schilderijen, beelden, namaakbossen, houten machines, en nagenoeg alles wat je kunt bedenken wat iets te maken heeft met bossen te vinden. Zelfs voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in de Indiase bossen kan dit uitstapje de moeite waard zijn, puur voor de omgeving en de geschiedenis van het gebouw, waar vroeger alle boswachters van India getraind werden.


Dehradun


Winkelen en eten

Naast de bezienswaardigheden heeft Dehradun een breed assortiment aan restaurantjes en leuke winkeltjes. Voor wie een dagje wil shoppen is hier dus ook het een en ander te beleven.

Overnachten in Dehradun

Dehradun heeft tot op heden maar één hostel. Verder zijn er genoeg hotels te vinden in en rond het centrum. Als je erg op hygiëne en comfort gericht ben is het waarschijnlijk het beste om een iets duurder hotel te zoeken, maar goedkope accommodaties zijn zeker te vinden! Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Binnenlandse vluchten vertrekken naar Dehradun vanaf Delhi, Mumbai en een aantal andere wat grotere steden. Bekijk ook onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets India.

Dehradun ligt dichtbij steden zoals Rishikesh, Haridwar en Mussoorie, en is hierdoor makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. Ook vanaf grotere steden gaan treinen naar Dehradun.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.