Mussoorie

Mussoorie

Zo’n 35 kilometer van Dehradun, de hoofdstad van de deelstaat Uttarakhand, ligt het Brits ogende stadje Mussoorie, waar je vanaf de twee kilometer hoge bergrand een fantastisch uitzicht op de Doon Valley hebt (als de wolken tenminste wegtrekken). Dat Mussoorie een Britse uitstraling heeft is niet zo raar, aangezien zij in 1823 is opgebouwd door Britten. Veel panden uit deze tijd zijn bewaard gebleven, waardoor de architectuur makkelijk te onderscheiden valt van andere steden in India.

Wandelen

Mussoorie zelf bestaat uit een lange boulevard voorzien van winkeltjes, restaurantjes, cafeetjes, en hotels. De Boulevard wordt de Camel’s back road genoemd, dit simpelweg omdat de vorm van de straat een beetje lijkt op een kamelenrug. Alleen door deze straat lopen kan al een dag vullend programma zijn. Onderweg kom je kerkjes, parkjes, en zelfs een kabelbaan tegen. Als de wolken wegtrekken, wat niet heel vaak gebeurt, kan je genieten van een prachtig uitzicht. Als je geluk hebt krijg je een mooi uitzicht over Dehradun en haar omliggende bergen te zien. Ook als dit niet het geval is, is het uitzicht niet verkeerd en is het nooit een straf om een cafeetje op te zoeken met uitzicht op de vallei. Voor een extra spectaculair uitzicht kan je het hoogste punt opzoeken. Lal Tibba ligt op ongeveer 2.290 meter en zal ongeveer een half uur tot anderhalf uur lopen zijn, afhankelijk van waar je de tocht begint.


Mussoorie


Kempty Falls

Een eindje met de bus vind je een van de belangrijkste attracties rondom Mussoorie: de Kempty Falls. Vanaf Mussoorie kan je een paar keer per dag de bus pakken naar deze gigantische waterval. Hoewel het in eerste instantie niet zo indrukwekkend zal lijken, kom je vast op andere ideeën als je de voet van de waterval bereikt. Een smal weggetje, aan beide kanten voorzien van souvenirwinkeltjes gevuld met beeldjes, magneetjes, kaarten, en opdringerige verkopers, leidt je een heel stuk naar beneden. Onderweg kun je foto’s maken met een foto van de waterval, zodat je niet nat wordt, of spulletjes kopen waardoor je eigen spullen niet nat worden. Onderaan de waterval aangekomen vind je opblaasbanden en kleedhokjes. Na een koude duik en dezelfde souvenir tour weer naar boven kan je in een van de vele restaurantjes uitrusten met een kopje chai of wat te eten.

Overnachten in Mussoorie

Mussoorie barst van de hotels, dus moeilijk zal het vinden van een kamertje niet zijn. Als je op zoek bent naar een goedkoop onderdak kan je echter wel op obstakels stuiten. Een aantal goedkope accommodaties zeggen namelijk alleen binnenlandse toeristen te accepteren. In het laagseizoen zullen ze na even twijfelen wel toezeggen, maar in het hoogseizoen raden we aan om van tevoren iets te boeken om zeker te zijn van een slaapplek. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Mussoorie


Hoe kom ik er?

Mussoorie is makkelijk te bereiken met de bus vanaf Delhi en vanaf Dehradun.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.