Vliegtickets India

Vliegtickets India

India is het meest oostelijk gelegen land dat veel backpackers in Azië bezoeken. Dit zorgt ervoor dat vliegtickets India bijna een noodzaak zijn om het land in te komen. De buurlanden, op Nepal na, zijn namelijk ook niet de meest populaire landen onder toeristen in Azië. India is hierdoor een logische keuze om je reis te beginnen of juist te eindigen.

Waar naartoe vliegen?

Er zijn een groot aantal vliegvelden in India die meerdere miljoenen passagiers per jaar verwerken. Als je een vliegticket India wilt boeken heb je dan ook genoeg keuze in de stad waar je naartoe wilt vliegen. Het vliegveld van Delhi verwerkt de meeste vluchten per jaar maar ook de vliegvelden van Mumbai, Chennai, Bangalore, Calcutta en Goa zijn goed te bereiken. Vanuit zowel Europa als de rest van de wereld zul je zonder veel problemen een goedkoop vliegticket vinden.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste internationale vliegvelden van India, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Indira Gandhi International Airport Delhi KLM, Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, Turkish Airlines & Thai Airways
Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport Mumbai KLM, Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, Turkish Airlines & Thai Airways
Kempegowda International Airport Bangalore Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, AirAsia & Thai Airways
Chennai International Airport Chennai Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, AirAsia & Thai Airways
Netaji Subhas Chandra Bose International Airport Kolkata Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, AirAsia, Go Air & Thai Airways
Rajiv Gandhi International Airport Hyderabad Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, AirAsia, Go Air & Emirates
Sardar Vallabhbhai Patel International Airport Ahmedabad Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, Go Air & Emirates
Cochin International Airport Kochi Air India, IndiGo, SpiceJet, Emirates, AirAsia, Go Air & Emirates
Dabolim Airport Goa Air India, IndiGo, SpiceJet & AirAsia

Goedkope vliegtickets India

Als je naar India wilt vliegen heb je dus een groot aantal opties wat betreft de vliegvelden waarop je kunt vliegen. Als je reisschema niet helemaal vastligt kan het veel geld schelen om een andere luchthaven te kiezen. We raden dus aan om deze mogelijkheden te vergelijken.

Ook kan het veel geld schelen om op een andere datum te vliegen. Een vliegticket kan aanzienlijk goedkoper uitvallen als je enkele dagen eerder of later vliegt. Bekijk ook zeker de mogelijkheden om doordeweeks te vliegen. Over het algemeen zijn dinsdag, woensdag en donderdag de goedkoopste dagen om te vliegen.

Binnenlandse vluchten India

Vliegen binnen India is een veel gebruikte manier van vervoer en de prijzen worden ook steeds gunstiger. De eerder genoemde vliegvelden hebben dagelijks tientallen binnenlandse vluchten en ook vele andere steden hebben goede verbindingen. Als je de overvolle treinen wilt vermijden is dit dus een goede optie. Binnenlandse vluchten in India kun je goed bij Cheaptickets.nl boeken.

Vliegtickets India boeken

Je hebt een aantal keuzes voor het boeken van vliegtickets India. In onze ervaring is Cheaptickets.nl de beste keuze voor het boeken van je vliegticket naar India. Ook de andere onderstaande aanbieders zijn echter een vergelijking waard.

Cheaptickets.nl
TIX.nl