Jaipur

Jaipur

Jaipur is een van de meest toeristenvriendelijke steden in India. De typische Indiase cultuur, de betere infrastructuur dan veel andere steden in de buurt en de vele bezienswaardigheden maken de stad een leuke stop bij je reis door India. Samen met de steden Agra en Delhi behoort Jaipur dan ook tot de gouden driehoek van India. De betere infrastructuur is vooral een gevolg doordat het de eerste geplande stad in India was. Toch kan het verkeer ook hier vaak één grote chaos zijn. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd nadat in 1853 de hele stad roze werd geverfd ter ere van het bezoek van de Prins van Wales.

Bezienswaardigheden Jaipur

Een van de meest opvallende en indrukwekkendste bouwwerken in Jaipur is de Hawa Mahal, het Windpaleis. Dit in 1799 gebouwde paleis kent een ongebruikelijk hoog aantal ramen. Deze werden geplaatst zodat de vrouwen van Maharadja Pratap Singh naar buiten konden kijken zonder zelf gezien te worden. Breng ook een bezoek aan Jantar Mantar, het grootste stenen observatorium ter wereld. Deze werd in 1727 gebouwd door de toenmalige Maharadja Jai Singh. Hij had een grote interesse in wetenschap en astronomie en was dan ook extra trots op dit gebouw.


Jaipur 1


Amber Fort

De indrukwekkendste bezienswaardigheid van Jaipur is toch wel het Amber Fort. Gebouwd op een berg 11 kilometer buiten Jaipur is het makkelijk te bereiken met de bus of een riksja, maar toch even buiten de drukte van de stad. Het fort ziet er van buiten al imposant uit met de rode zandstenen look, maar van binnen is het al helemaal mooi. Wel vind je hier behoorlijk veel bedelaars dus bereid je daar ook op voor.

Overnachten in Jaipur

Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Jaipur

Onze hostel aanradersLike a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Jaipur local Shambhavi over haar favoriete spots in de roze stad.

Hoe kom ik er?

Het bescheiden vliegveld van Jaipur heeft directe verbindingen met steden als Delhi en Mumbai. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Vanuit de gehele regio kan je de trein pakken naar Jaipur. Reken op een kleine vijf uur vanuti Agra, de trein uit Bikaner doet er ongeveer zeven uur over, vanuit Jodhpur ben je minimaal vijf uur onderweg, uit Udaipur en vanuit Pushkar zit je slechts twee uur in de trein.

Ook met de bus kan je gemakkelijk naar Jaipur reizen. Je bent vaak iets langer onderweg, maar het is een goed alternatief als je even niet met de trein wilt reizen. Bussen gaan vanuit praktisch alle bestemmingen in Rajasthan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0