Inentingen India

Inentingen India

India staat om vele positieve dingen bekend, maar zeker niet om de algehele hygiëne in het land. Je zult regelmatig dingen zien die in Nederland absoluut niet zouden mogen. Je kunt natuurlijk niet tegen alle ziektes die hier mogelijk uit kunnen voorkomen een inenting nemen maar met een aantal inentingen India ben je wel op de juiste weg. De vaccinaties komen overeen met veel andere landen in Azië dus dat scheelt weer in de kosten als je meerdere landen bezoekt.

Verplichte vaccinaties India

De enige verplichte vaccinatie voor India geldt als je binnen zeven dagen voor aankomst in India in een land bent geweest waar gele koorts heerst. In dat geval dien je dus een inenting tegen dit virus te hebben. Gele koorts komt niet voor in India, alleen in gedeeltes van Afrika en Zuid-Amerika.

Inentingen India

We raden je aan deze vaccinaties te nemen als je India bezoekt:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A
  • BMR (als je geen inenting tegen mazelen hebt gehad)

Als je twee weken of langer in India verblijft wordt ook sterk aangeraden om een inenting tegen buiktyfus te nemen. Mocht je een paar maanden hier, of in andere landen in Azië, doe je er verstandig aan ook vaccinaties tegen hepatitis B en rabiës te nemen.

Malaria

Er komt in grote gedeeltes van India malaria voor. Dit is echter niet altijd een probleem tijdens je reis. In grote steden of de populaire deelstaat Goa is het insmeren met DEET en andere maatregelen om muggensteken te voorkomen wel voldoende. In andere gedeeltes van het land dien je wel malariatabletten te slikken. Overleg altijd even met je dokter voor het juiste advies voor jouw reis.

Waar je inentingen India laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie