Srinagar

Srinagar

Srinagar is de zomerhoofdstad van Jammu & Kashmir. ’s Winters is Jammu de hoofdstad van de staat. Jammu en Kashmir is de enige Indiase waar de islam de grootste religie is. Srinagar is een stad waar veel te zien is; oude gebouwen, moskeeën, botanische tuinen en het grote Dal meer waarop talloze woonboten drijven. Bekijk het reisadvies van de overheid voordat je deze stad bezoekt. Omdat er in het verleden aanslagen zijn gepleegd, geldt er meestal een negatief reisadvies. Als je in Srinagar bent, zie je dat er veel beveiliging is. Op de hoek van bijna elke straat staat minstens één gewapende soldaat.

Bezienswaardigheden in Srinagar

Dal Lake
Dal Lake is een groot meer in Srinagar. Op het meer gebeurt van alles. Mensen wonen op het meer. Ze doen de was in het meer. Er is een markt op het meer. Winkels vestigen zich op het meer. Iedereen op het meer verplaatst zich natuurlijk per boot. Dat kunnen backpackers ook. Aan de rand van het meer bieden mensen met mooie bootjes tochtjes aan.

Botanische tuinen en sierlijke gebouwen
De rust van Srinagar ligt in de botanische tuinen. Ze zijn honderden jaren geleden aangelegd. Sommige hebben meerdere verdiepingen. Andere worden gesierd met een fontein. Met een autoriksja kun je veel tuinen bekijken. De chauffeur kan je daarna ook een aantal moskeeën laten zien. Bij sommige moskeeën mag je zelfs naar binnen, als je je hoofd bedekt. In het oude deel van de stad staat een mooie moskee en je kunt er oude gebouwen bekijken. Op de Shankaracharya berg staat een kleine, Hindoestaanse tempel. Vanaf de top van de berg is het uitzicht op Srinagar indrukwekkend. Ook dit plekje is met een autoriksja bereikbaar.


Srinagar


Srinagar


Trekking

De natuur rondom Srinagar is prachtig. De groene bergen vragen erom beklommen te worden, toch worden trekkingen niet veel aangeboden in Srinagar. Als je op zoek gaat naar een gids, je vraagt wat rond in de buurt van het meer, dan vind je er wel een die zijn passie voor natuur graag met je deelt.

Overnachten in Srinagar

In Srinagar kun je overnachten in de oude, sierlijke woonboten op het Dal Lake, maar let wel op. Er zijn veel verhalen over mensen die hun boot niet konden verlaten op het moment waarop zij dat wilden. In sommige gevallen kon het wel, maar dan moest de toerist daar veel geld voor neertellen. Aan land staan voldoende hotels en guest houses, waar je wel vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Boek alvast een kamer in een guest house of op een betrouwbare boot. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Srinagar heeft een eigen vliegveld, met verbindingen met onder andere Delhi, Amritsar, Leh en Mumbai. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

De meeste reizigers die Srinagar bezoeken nemen eerst de trein naar Jammu en dan de bus (of taxi) naar Srinagar. Zowel de taxi als de bus doen er ongeveer twaalf uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.