Kochi

Kochi

Voeg koloniale architectuur, lokale kunst en natuurschoon samen en het resultaat is Kochi. De stad, ook wel Cochin genoemd, gelegen in deelstaat Kerala in het zuidwesten van India heeft alles in zich om een paar ontspannende dagen te spenderen.

Architectuur

Het culturele centrum van Kochi bevindt zich zonder twijfel in de stadsdelen Fort Kochi en Mattancherry. In het verleden kwam een veelheid van volken aan land in Kochi en dat is te zien aan de gebouwen. Kerken, moskeeën en tempels staan bijna letterlijk naast elkaar.

Een van de meest in het oog springende bouwwerken is de Santa Cruz Basilica, een prachtige kerk met wortels die teruggaan tot rond het jaar 1500.


Kochi


Kunst

Een impressie van de regionale kunst is te zien in Kashi Art Cafe en Farmer’s Cafe in Fort Kochi. Dit zijn goede plekken voor met name schilderkunst van lokale artiesten. Interessant is ook de galerie van David Hall Gallery & Cafe, dat nota bene gevestigd is in een Nederlandse villa uit het einde van de zeventiende eeuw. Historie en kunst komen samen in Mattancherry Palace, in de volksmond Dutch Palace genoemd. Dit in werkelijkheid Portugese paleis herbergt muurschilderingen en portretten van voormalige leiders van Kochi, de zogenoemde rajas.

Strand

Zoals je mag verwachten van een kustplaats zitten strandliefhebbers op de juiste plek in Kochi. De beste plek om het zand tussen je tenen te voelen is Cherai Beach, een eindje buiten het centrum. Geen wit zand hier, maar met een overvloed aan palmbomen, spectaculaire zonsondergangen en warm zeewater doet dit strand toch paradijselijk aan.


Kochi


Visnetten

Naast Europese en Arabische invloeden is ook Chinese historie terug te vinden in Kochi. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn de Chinese visnetten langs de kustlijn in Fort Kochi. De netten zijn statisch en staan altijd op de wal. Het binnenhalen van de netten is een interessant schouwspel. Via een hefboom en mankracht worden de visnetten uit het water getild. De vangst is de vis die toevallig op dat moment op deze plek zwemt.

Waterval

De Athirappilly waterval ligt op geruime afstand van Kochi, maar is de moeite van de dagtrip zeker waard. In het moessonseizoen stort het water over een breedte van honderd meter naar beneden van 25 meter hoogte. In het droge seizoen is de waterval is smalle delen verdeeld. Ook het plateau dat de waterval overziet is het bezoeken waard. Hier ontvouwt zich het berglandschap aan de voet van Athirappilly en zorgt de mist voor een mysterieuze sfeer. Het is heerlijk om na klauteren in de warmte pootje te baden in water dat enkele ogenblikken later naar beneden valt. De beste manier om bij Athirappilly te komen is per taxi die je voor een dag kunt boeken, of per huurauto als je het Indiase verkeer durft te trotseren.


Kochi


Overnachten in Kochi

Er zijn meerdere bijzonder leuke hostels gelegen in Kochi. Daarnaast zijn er veel leuke guest houses te vinden in de stad. Je kunt hier voor uitstekende prijzen overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Kochi heeft een eigen vliegveld. Er zijn directe verbindingen met de meeste grote vliegvelden in India en met andere landen in Azië. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets naar India.

Met de trein is Kochi goed bereikbaar vanuit Kerala en vanuit andere steden in deze regio van India.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.