Kolkata

Kolkata

Kolkata (voorheen Calcutta) is een van de grootste steden van India. Ondanks deze grote voelt het niet zo druk aan als andere enorme steden als Delhi en Mumbai. Het is de hoofdstad van de deelstaat West-Bengalen en ligt dichtbij de grens met Bangladesh. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden in de stad, die Kolkata zeker een bezoek waard maken.

Bezienswaardigheden in Kolkata

Kolkata was de hoofdstad van India toen het nog onder Britse heerschappij was. Een aantal van de bezienswaardigheden in de stad hebben met deze tijd te maken. Een must see is het Victoria Memorial. Dit prachtige witte gebouw, gemaakt van marmer, werd gebouwd ter ere van Queen Victoria. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de directe omgeving is bijzonder mooi.

Net buiten Kolkata ligt een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen; de Dakshineswar Kali Temple. Deze tempel is dankzij haar unieke stijl heel mooi om te zien. Zelfs als je in veel bestemmingen in Azië bent geweest en wat ’tempelmoe’ bent, is deze tempel nog erg leuk.


kolkata


kolkata


Moeder Teresa

Toen Kolkata nog de naam Calcutta had was het lange tijd een bestemming voor vluchtelingen vanuit de gehele regio, die op zoek waren naar een veiliger huis. Mede hierdoor was de armoede hier enorm. Moeder Teresa speelde hier een bekende en belangrijke rol in door veel arme mensen te helpen. Het Mother House herinnert aan deze tijd en is een veel bezochte bestemming onder toeristen.

Bengaalse cultuur

Naast het zien van bovenstaande bezienswaardigheden is het ook erg leuk om gewoon wat door Kolkata rond te lopen. Dankzij de Bengaalse cultuur voelt de sfeer hier duidelijk anders aan dan andere steden in India. Ook het eten hier is heel anders dan andere regio’s in het land, het is hier een stuk milder.


kolkata


Overnachten in Kolkata

Het aanbod van accommodaties is erg matig te noemen. Er zijn accommodaties in elke prijsklasse te vinden, maar de lowbudget accommodaties zijn vaak van matige kwaliteit. Vooraf online goed onderzoek doen en goed de reviews door te lezen is daardoor aan te raden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Kolkata heeft een groot vliegveld en is daardoor uitstekend per vliegtuig bereikbaar vanuit zowel India als andere landen in Azië. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Als je over land wilt reizen is de trein meestal de beste optie. De afstanden zijn wel erg groot, dus je bent lang onderweg. Reken op ongeveer twintig uur vanuit Delhi, ruim achttien uur vanuit Lucknow en een toch van veertien uur vanuit Varanasi.

Ons oordeel
7/10

Kolkata is een ontzettend drukke stad, maar wel met een paar hele gave bezienswaardigheden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.