Backpack route Iran

Backpack route Iran

Met deze backpack route Iran kun je in twee a drie weken de hoogtepunten van het land zien. Zo ontdek je de chaos van Teheran, herleef je de tijden van het oud Perzische Rijk in Persepolis en kun jij je laten imponeren door sprookjesachtige steden als Isfahan, Yazd en Shiraz. Een reis door Iran zal niet de meest gebruikelijke ervaring zijn maar zal je bestemming na bestemming en dag na dag doen houden van de schitterende landschappen, de gastvrije bevolking en de rijke cultuur.

Onze backpack route door Iran:

Route Iran

1) Teheran
Bedekt onder een laagje smog vinden we Teheran, de hoofdstad van Iran, wat je hoogstwaarschijnlijk zal overweldigen met het chaotische verkeer en de drukke menigte. Gelukkig maakt het uitzicht op de omliggende Alborzgebergte veel goed.

2) Teheran > Tabriz
De hoofdstad van de Iraanse provincie Azerbeidzjan. Als we UNESCO mogen geloven vind je in Tabriz een van de meest bruisende en beste Bazaars ter wereld. Tabriz is de stad waar de Azari cultuur heerst, waar wereldberoemde Perzische tapijten worden geknoopt en waar traditionele theehuizen en hamams je verwelkomen.

3) Tabriz > Masuleh
Masuleh is het beroemdste dorp van het land en is geliefd door locals en reizigers. Een dorp dat tegen de bergen aan gebouwd is en bekend staat om de vele huizen die aansluitend, boven op elkaar, gebouwd zijn.

4) Masuleh > Qom
In Qom vind je een enorm religieus complex en het is tevens een van de heiligste steden van Iran. Dit conservatieve en vredige oord vormt de thuisbasis van in zwart gesluierde vrouwen, vrome heren, imams in opleiding en geestelijke leiders.

5) Qom > Kashan
Kashan is een 9000 jaar oude sensationele oase stad, genesteld tussen de centrale woestijnen van Iran en het Karkasgebergte. Waar luxe mansions, UNESCO Werelderfgoed en oud Perzische architectuur en archeologische stukken samen komen.

6) Kashan> Isfahan
Een stad die in het Midden-Oosten bekend staat als een van de mooiste steden ter wereld. De sprookjesachtige sfeer en architectuur van de stad doet haar slogan eer aan: ‘Isfahan, Nesve Jahan’, oftewel: Isfahan, de helft van de wereld (in een stad).

7) Isfahan > Shiraz
Voor veel reizigers is een dagtrip naar Persepolis de voornaamste reden voor een bezoek aan Shiraz maar de stad herbergt ook legendarische dichtkunst en sprookjes, spectaculaire tuinen en magnifieke moskeeën.

8) Shiraz > Yazd
Een bezoek aan de pittoreske stad Yazd brengt je op een rijk avontuur vol historie en charme vanwege de millennia oude architectuur, waaronder: een geheel oud centrum dat gebouwd is van modder en klei, Zoroatristische vuurtempels en historische windvangers.

Duur van je reis

Iran is maar liefst veertig keer zo groot als Nederland en kent diverse landschappen bestaande uit ruige woestijnen, hoge gebergte, immens grote bossen en ingewikkelde grotsystemen. Desondanks is reizen door Iran erg simpel en (vanwege gesubsidieerd brandstof) spotgoedkoop. Een uitgebreid vlucht- trein- en busnetwerk brengt je in een korte tijd naar je volgende bestemming. Rekening houdend met een combinatie van deze transportmiddelen zal je in twee tot drie weken de bovenstaande hoogtepunten van Iran kunnen zien.