Backpacken Taiwan

Backpacken Taiwan

Volgens China is Taiwan een provincie binnen China, maar aan alles merk je dat hier weinig van klopt. Taiwan heeft haar eigen valuta, een eigen visum en een totaal andere cultuur als China. Backpacken in Taiwan is daarom ook niet te vergelijken met China. De Chinezen staan bekend als onhygiënisch en onbeleefd, terwijl je in Taiwan alleen maar hele vriendelijke en behulpzame mensen tegenkomt. Uiteraard zie je wel veel Chinese invloeden terug, net zoals de invloeden van de Japanse overheersing goed terug te zien zijn. Het eiland voelt daardoor als een mix tussen deze twee landen. Zowel in de plaatselijke gerechten als in de normen en waarden van de bevolking zie je dit. Taiwan staat bekend om haar schitterende natuur en heeft vooral veel te bieden voor wandel- en fietsliefhebbers. Daarnaast zijn er veel tempels te vinden, leuke steden en een relaxte sfeer.

Leukste locaties Taiwan

Taipei

Veel reizigers bezoeken Taiwan voornamelijk als overstap van of naar andere landen in Azië. Grote kans dat je verblijf dan beperkt blijft tot Taipei. Dit is de hoofdstad van Taiwan en een erg leuke stad. In en rondom Taipei is ontzettend veel te doen, je kunt je er zeker wel een week vermaken. Het eerste wat je opvalt bij je bezoek aan Taipei is de indrukwekkende skyline van de stad. Het meest opvallende gebouw is de Taipei 101, niet al te lang geleden het hoogste gebouw ter wereld. In Taipei kun je verder heel lekker eten, goed uitgaan, leuke night markets bezoeken en mooie tempels bekijken. Bovendien kun je de stad gebruiken als uitvalsbasis om de veelzijdige regio te verkennen.

Natuur

Het bergachtige landschap en gunstige klimaat heeft een prachtige natuur gecreëerd op Taiwan. Er zijn meerdere bijzonder mooie nationale parken. Het bekendste park is het Taroko National Park. De Taroko Gorge, gelegen in dit park, behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Taiwan. Gebruik Hualien als uitvalsbasis om dit park te bezoeken. Meer naar het zuiden ligt Taitung. Echte hoogtepunten ontbreken hier, maar het is wel een schitterende regio voor lange fietstochten. Onze favoriete bestemming in Taiwan is Kenting. Vanuit dit dorp bezoek je het Kenting National Park. Een schitterende regio, waarin je prachtige scootertochten kunt maken. Je rijd dan langs de lange kustlijn en ziet bijzondere kliffen en kleine stranden.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Overige steden

Er zijn meer leuke steden in Taiwan naast Taipei. Zo is ook Tainan een hele leuke stad. Dit is de oudste stad van het land, wat je vooral terug ziet in de tientallen tempels die je kunt verkennen. Ook het oude Nederlandse fort is interessant om te zien. In Kaohsiung zelf is niet veel te beleven, maar iets buiten de stad ligt het imponerende Foguangshan klooster.

Route over Taiwan

Bekijk de route over Taiwan die we hebben samengesteld, deze kan je helpen bij het plannen van je reis.

Wees sociaal

Share on Facebook26Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on Google+0