Kenting

Kenting

Helemaal in het zuiden van Taiwan ligt het dorp Kenting, gelegen in het Kenting National Park. Het is een van de leukste regio’s van het eiland. Je vindt er de mooiste stranden van Taiwan, een hele leuke sfeer en prachtige natuur. Het kan een beetje verwarrend zijn waar je het beste kunt overnachten en waar je moet wezen in deze regio. Onder het Kenting National Park valt eigenlijk de gehele zuidoost punt van Taiwan. Hierin liggen een aantal dorpjes waarin je kunt overnachten. Van deze dorpjes is Kenting – soms ook Kending genoemd – het leukste.

Kenting National Park

Het Kenting National Park is een prachtig gebied, met een mooie kustlijn en groene bergen. Het park heeft een gigantische oppervlakte. Hoewel het hier bijzonder mooi is, ontbreken de echte hoogtepunten. Je kunt bijvoorbeeld wel een paar wandeltochten maken, maar deze leiden je niet naar bijzondere plekjes. Veel leuker is het om een scooter te huren en zelf het Kenting National Park te verkennen. Maak een rit langs de schitterende kust. Vooral de spectaculaire kliffen in combinatie met het heldere blauwe water maken dit een mooie tocht. Stop onderweg zeker bij het Eluanbi Park, hier kun je leuke wandeltochten door maken. Langs deze kust liggen ook een paar stranden. Dit zijn de mooiste stranden van Taiwan en heerlijk voor een dagje bijkomen. Maak ook een rit door de bergen, van de ene kust naar de andere.


Kenting


Kenting


Kenting

In het Kenting National Park liggen een aantal dorpjes, Kenting is hiervan de populairste en ook onze favoriet. Dichtbij het dorp ligt het leukste strand van Taiwan. In Kenting zelf zijn een aantal prima restaurants, bars en accommodaties te vinden. In de avond is er een grote avondmarkt, waar je heerlijk streetfood kunt scoren. Kenting is ook populair onder Taiwanezen, vooral in het weekend komen die vanuit het hele eiland naar de kustplaats toe. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hengchun

Hengchun is een ander groot dorp in het Kenting National Park. In dit dorp zelf is niet veel te beleven. De oude stadsmuur wordt goed beoordeeld, maar stelt eigenlijk niet veel voor. Het aanbod van restaurants en bars valt ook tegen. Echter zijn er wel een paar leuke hostels en guest houses te vinden. Deze zijn over het algemeen wat goedkoper dan in Kenting. Je kunt er dus ook voor kiezen om hier te overnachten en een scooter te huren om de regio te verkennen. Met de scooter ben je vanuit Hengchun in ongeveer twintig minuten in Kenting.


Kenting


Overige activiteiten

Met de scooter hier rondrijden is wat ons betreft het hoogtepunt, maar er valt meer te beleven. Zo kun je aan de oostkust goed surfen. Je kunt ter plekke een surfboard huren en er worden ook lessen aangeboden. In het heldere water rondom het eiland kan je bovendien ook goed duiken en snorkelen, er worden meerdere trips georganiseerd.

Vervoer in Kenting

Zoals eerder vermeld is het rondrijden met de scooter een van de hoogtepunten hier. Zo heb je zelf vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt. Je kunt de leuke stranden bezoeken en de mooie omgeving verkennen en hoeft daarbij niet te veel te plannen met betrekking tot openbaar vervoer. Dat openbaar vervoer bestaat uit een shuttlebus, die enkele toeristische bestemmingen verbindt. Als je een rijbewijs hebt – wat hier wel noodzakelijk is – raden we echter aan om voor de scooter te kiezen. Je betaalt hier tussen de 400 en 600 TWD per dag voor. Een andere optie is om een fiets te huren. Dit is zeker leuk, alleen zijn de afstanden hier wel behoorlijk groot.

Hoe kom ik er?

Kenting is alleen bereikbaar met de bus. Deze kun je pakken in Fangliao. Afhankelijk van welke bus je hebt doet deze er een tot twee uur over. Fangliao is vanuit heel Taiwan goed bereikbaar met de trein.

Ons oordeel
8/10

Het Kenting National Park is bijzonder mooi, op de scooter hier rondrijden is erg tof. Naast scooter rijden is er nog veel meer te doen, zoals surfen, snorkelen, hiken en chillen op het strand. Daarnaast is Kenting ook een leuke kustplaats, waar het vooral in de avond erg gezellig is.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.