Geld Taiwan

Geld Taiwan

Je betaalt in Taiwan met de Taiwanese Dollar. Op het moment krijg je voor een euro ongeveer 34 Taiwanese Dollars terug. Reizen door Taiwan is wat prijzig dan de meeste landen in Zuidoost-Azië, maar niet zo duur als nabijgelegen landen als Japan en Zuid-Korea.

Pinnen in Taiwan

Taiwan is modern en goed ontwikkeld, waardoor pinnen en andere geldzaken eigenlijk nooit een probleem zijn. In zo goed als elke straat is wel een pinautomaat te vinden. Je Nederlandse bankpassen werken hier gewoon zonder problemen.


Geld Taiwan


Budget backpacken in Taiwan

Qua kosten is Taiwan zeker niet te vergelijken met Zuidoost-Azië. Overnachtingen zijn vooral een stuk prijziger. Zelfs voor een dorm betaal je meestal minimaal 10 euro. Uit eten gaan is niet zo duur als Nederland, maar ook lang niet zo goedkoop als de meeste andere landen in Azië. Door af en toe wat eten te halen bij de 7-Eleven, of wat lokaal eten te halen bij een night market kan je hier veel geld op besparen en valt dit qua kosten zeker mee.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Taiwan. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 16 € 25 € 34
Vervoer € 7 € 10 € 14
Eten en drinken € 6 € 8 € 12
Activiteiten € 6 € 7 € 10
Totaal € 35 € 50 € 70

Veelvoorkomende kosten in Taiwan

In onderstaande tabel hebben we een aantal van de veelvoorkomende kosten van je reis door Taiwan opgeschreven. Zo krijg je een indicatie wat je gemiddeld kwijt bent voor een maaltijd, je vervoer, een overnachting en voor de populaire activiteiten. Uiteraard verschillen de prijzen wat per  bestemming. Met name in Taipei ben je wat meer geld kwijt voor je accommodatie. Zeker in het weekend, dan gaan de prijzen flink omhoog. Bovendien kunnen er behoorlijke verschillen in het hoog- en laagseizoen zijn. Daarom hebben we zowel de laagste als de hoogste prijzen die we zijn tegengekomen vermeld.

Eten en drinken Taiwanese Dollar (NT)
Koffie in hip koffietentje NT 70-150
Flesje water supermarkt NT 20
Streetfood NT 40-80
Lokale maaltijd NT 100-200
Maaltijd in luxer restaurant NT 200-800
Biertje in supermarkt NT 40
Vervoer
Scooter per dag NT 400-600
Busrit van enkele uren NT 350-550
Treinrit van enkele uren NT 350-450
Metrorit NT 20-60
Overnachten
Slaapzaal in simpel hostel NT 175-350
Slaapzaal in luxer hostel NT 300-600
Simpele tweepersoonskamer NT 500-800
Luxere tweepersoonskamer NT 750-1.200
Kamer in resort met zwembad NT 1.500-4.500
Activiteiten
National Palace Museum in Taipei NT 350
Taipei 101 NT 300
Fort Zeelandia in Tainan NT 50

Toegang tot de observatory deck van Taipei 101 kost NT 300


Creditcard Taiwan aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kan je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kan je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Taiwan