Vliegtickets Taiwan

Vliegtickets Taiwan

Vliegen naar Taiwan is vanuit zowel Europa als binnen Azië goed te doen. Zo gaat er een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Taipei, die er ongeveer twaalf uur over doet. Ook zijn er een aantal alternatieven waarbij je één overstap hebt. Hierdoor ben je een paar uur langer onderweg, maar het scheelt vaak wel honderden euro’s. Op deze pagina geven we onze tips hoe je goedkope vliegtickets naar Taiwan kunt boeken.

Vliegen naar Taiwan

Zo goed als alle reizigers vliegen naar Taipei om daar hun reis door Taiwan te beginnen. Je kunt dus rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Taipei vliegen, maar als je al in Azië bent zijn er ook genoeg keuzes. Uiteraard zijn er veel vluchten vanuit China naar Taiwan. Er zijn een aantal lowcost airlines die naar Taiwan vliegen, waardoor je helemaal niet zo veel geld kwijt hoeft te zijn. Zo zijn er goedkope vluchten te vinden vanaf onder andere Bangkok, Kuala Lumpur en Jakarta. Als je vanuit andere Aziatische landen naar Taiwan wilt vliegen zijn er wat andere opties mogelijk.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Taiwan, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Taoyuan International Airport Taipei KLM, Eva Air, China Airlines, Emirates, Tigerair Taiwan, Peach, AirAsia & Cathay Pacific
Kaohsiung International Airport Kaohsiung Eva Air, China Airlines, Tigerair Taiwan, Peach, AirAsia & Thai Smile
Songshan Airport Taipei Eva Air, China Airlines, China Eastern Airlines & All Nippon Airways
Taichung International Airport Taichung Mandarin Airlines, Uni Air, China Eastern Airlines, VietJet Air & Eva Air
Tainan Airport Tainan China Airlines, Uni Air & VietJet Air

Goedkope vliegtickets Taiwan

De belangrijkste tip om geld te besparen op je vliegticket naar Taiwan is om je flexibel op stellen wat betreft de data waarop je vliegt. Enkele dagen eerder of later vliegen kan een groot verschil maken. Gemiddeld is een vliegticket zes weken voor de vlucht het goedkoopst, maar dit is zeker niet altijd het geval. Wel is het bijna altijd het geval dat doordeweeks vliegen goedkoper is dan in het weekend. Daarbij moet je maandag en vrijdag nog als duurdere dagen rekenen.

Ook is verstandig om de verschillende vliegvelden te vergelijken waarop je kunt vliegen en vanaf waar je kunt vliegen. Als je naar Taipei wilt vliegen zijn de mogelijkheden wat dat betreft beperkt. Maar het kan wel veel geld schelen om van een ander, relatief nabijgelegen vliegveld te vliegen. Denk bijvoorbeeld aan een vlucht vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel.

Binnenlandse vluchten Taiwan

Als je reistijd wilt besparen is het nemen van een binnenlandse vlucht een goede optie. Tussen het noorden en zuiden van het eiland, of naar een van de eilandjes is een binnenlandse vlucht nemen zeker mogelijk. Voor vliegtickets hiervoor kan je ook terecht op Cheaptickets.nl of een ander de andere genoemde aanbieders.

Vliegtickets Taiwan boeken

Je doet er verstandig om aan om meerdere airlines te vergelijken als je een vliegticket naar Taiwan wilt boeken. Een overstap van enkele uurtjes kan je zomaar een paar honderd euro besparen, waar je veel leuke dingen van kunt doen in Taiwan. Wij hebben goede ervaringen met Cheaptickets.nl, mede dankzij hun goede klantenservice. Vergelijk ook de prijzen op de andere websites die we hieronder vermelden.

Cheaptickets.nl
TIX.nl