Hualien

Hualien

Hualien is een veelgemaakte stop onder reizigers in Taiwan. Dit komt niet omdat Hualien een geweldige stad is, maar het is wel een goede uitvalsbasis om het Taroko National Park te bezoeken. De stad Hualien is goed bereikbaar, heeft een aantal leuke restaurants en er zijn veel leuke hostels te vinden.

Over Hualien

Hualin ligt aan de kust en je hebt ook echt het gevoel dat je in een kuststad bent. Dit is vooral leuk in de zomer, als het weer goed is en je lekker op het (kiezel)strand kunt zitten. Bij goed weer is het ook leuk om langs de boulevard te lopen. Hier houden de activiteiten echter wel op. Veel meer is er niet te doen in Hualien. Als de zon niet schijnt valt er dus weinig te beleven.


Hualien

Het bergachtige landschap in het Taroko National Park


Hualien

De toegang tot het park


Het Taroko National Park

Op een halfuur rijden van Hualien ligt het Taroko National Park. Dit is een van de mooiste nationale parken van Taiwan. Het park is vooral bekend vanwege de schitterende kloven, waarvan de Taroko Gorge de populairste is. Deze kloven zie je door het best door het maken van een aantal korte wandeltochten door het park. Helaas richten tyfoons regelmatig schade aan in het Taroko National Park, waardoor sommige wandeltochten soms gesloten zijn. Check dit even van tevoren. Je kunt het park bezoeken in een tour, maar dit is geen aanrader. De gidsen spreken over het algemeen uitsluitend Chinees, waardoor je weinig aan de uitleg hebt. Je hebt bovendien ook geen vrijheid om te gaan waar je wilt. Leuker is het om een scooter te huren en zelf door het park te rijden. Als je liever niet de scooter gaat is de bus ook een prima optie.

Qingshui Cliff

Ten noorden van de stad ligt de Qingshui Cliff, een ander hoogtepunt van deze regio. Na een halfuur rijden langs de mooie oostkust van Taiwan kom je aan bij de Qingshui Cliff. In dit bergachtige gebied zijn verschillende prachtige kliffen langs de kust te zien. De mooie vormen van de rotsen, de verschillende stranden en het heldere water maken het een schitterend plaatje.


Hualien

Een van de tempels gelegen in het Taroko National Park


Hualien

De fraaie Qingshui Cliff


Vervoer in Hualien

Binnen Hualien kun je de meeste afstanden lopend afleggen. Het treinstation ligt net buiten het centrum. Om de omgeving en het Taroko National Park te verkennen is het leuk om een scooter te huren. Hier zijn volop mogelijkheden voor in de stad. Bij de meeste verhuurders zul je wel een (internationaal) rijbewijs moeten laten zien.

Overnachten in Hualien

Het aanbod van hostels en hotels is groot. Als je van het station richting het centrum loopt kom je zo al een stuk of tien hostels tegen. Echt goedkoop kun je deze helaas niet noemen, maar gelukkig zijn ze wel erg sfeervol ingericht en van goede kwaliteit. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Hualien is het beste te bereiken met de trein. Vanaf Taipei is het zo'n tweeënhalf uur met de trein. Vanuit het zuidelijkere Taitung ben je ook ongeveer tweeënhalf uur onderweg.

Ons oordeel
8/10

Het Taroko National Park behoort tot de hoogtepunten van je reis door Taiwan. Dit is ook de reden dat je Hualien bezoekt, in de stad zelf is er verder niet gek veel te beleven.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.