Taitung

Taitung

In het zuidoosten van Taiwan ligt de stad Taitung, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf is weinig bijzonder. Het is vooral een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen. De stad ligt op een logische route tussen het noorden en zuiden van de oostkust van Taiwan en is goed bereikbaar per trein.

Fietsen

De oostkust van Taiwan is heel goed geschikt voor mooie fietstochten. De regio rondom Taitung is een van de beste op het eiland voor fietstochten. Er zijn meerdere tochten te vinden langs de kust en door of over de bergen.


Taitung


Taitung


Eilanden

Taitung is de vertrekhaven voor boten naar Lanyu en Green Island. Twee leuke opties als je op zoek bent naar iets anders in Taiwan. Lanyu is het meest bezochte eiland van de twee en is vooral bekend vanwege het koraal en de unieke Tao cultuur. Ook op Green Island kan je goed snorkelen, ook hier is veel mooi koraal te zien. Je kunt er ook een paar mooie trekkings maken en de bijzondere natuur van het eiland bekijken.

Taitung zelf

In Taitung zelf is vrij weinig te doen. Het leukste wat je kunt doen is een fietstocht door het mooie Forest Park. Leuker is het om de stad te verlaten en de mooie regio te verkennen. De overnachtingsmogelijkheden zijn ook matig. Er zijn een aantal prima guest houses, maar leuke hostels zijn er niet. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Lanyu Island


Vervoer in Taitung

Niet alleen de omgeving van Taitung is leuk om per fiets te verkennen, maar ook de stad zelf is hier goed geschikt voor. Het stadscentrum is relatief klein en het verkeer is niet te druk. Je kunt veel afstanden ook lopend afleggen. Daarnaast zijn er enkele buslijnen in de stad, maar deze zijn voor toeristen wat lastiger te begrijpen. Voor middellange afstanden is de taxi een goed alternatief.

Hoe kom ik er?

De trein vanuit Hualien doet er ongeveer tweeënhalf uur over. Vanuit Fangliao ben je anderhalf uur met de trein onderweg naar Taitung.

Ons oordeel
6/10

Taitung is met name een goede uitvalsbasis om de nabijgelegen eilanden te bezoeken, of om lange fietstochten te maken door de omgeving. De stad zelf is minder interessant dan andere steden in Taiwan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.