Bezienswaardigheden Taiwan

Bezienswaardigheden Taiwan

Taiwan is ontzettend sfeervol, je kunt er goed eten en absoluut een hele leuke tijd hebben. De echte hoogtepunten ontbreken echter. In de meeste landen in Azië vind je tempel complexen die over de hele wereld bekend zijn. In Taiwan ontbreekt dat een beetje. Dat betekent niet dat er geen mooie bezienswaardigheden in Taiwan te vinden zijn. Over het hele eiland verspreidt vind je interessante bezienswaardigheden, zowel natuurlijke als mooie bouwwerken.

Taipei 101

In de hoofdstad Taipei vind je de gigantische Taipei 101 toren. Dit gebouw was een aantal jaar het hoogste gebouw ter wereld, maar die titel is het inmiddels kwijt. Je kunt de toren in, om van een schitterend uitzicht te genieten. Nog leuker is het om naar de Elephant Mountain te gaan voor een uitzicht over de hele stad, inclusief de Taipei 101.

Taipei 1


Taroko National Park

Het bekendste nationale park van Taiwan is het Taroko National Park. Je kunt hier onder andere mooie wandeltochten maken. Het hoogtepunt van het Taroko National Park is de Taroko Gorge. Deze kloof is na een korte wandeling te bereiken, waarna je genoeg mooie foto’s kunt maken. Het park is goed te bereiken vanuit Hualien.

Hualien 1


Sun Moon Lake

De Sun Moon Lake wordt vaak genoemd als de mooiste bezienswaardigheid van Taiwan, maar wij vonden het wat tegenvallen. Het meer wordt vooral bezocht door Chinese groepsreis toeristen. Zij vinden het er geweldig, maar veel westerlingen vinden het tegenvallen. Toch is het een mooi meer en als je de tijd hebt kan je er zeker even langs.

Sun Moon Lake 1


Kenting National Park

In het zuiden van Taiwan ligt het Kenting National Park. Dit gebied is voor ons het hoogtepunt van het eiland. Je kunt hier prachtige scooter tochten maken langs de kust en door de bergen. Onderweg zie je mooie stranden en uitkijkpunten. Gebruik het dorp Kenting als uitvalsbasis voor het park.

Kenting 1


Fort Zeelandia

In Tainan vind je ontzettend veel tempels, maar deze zijn individueel niet heel bijzonder. Het Fort Zeelandia – tegenwoordig eigenlijk Fort Anping genaamd – is wel erg leuk. Vooral omdat je hier meer kunt leren over de Nederlandse geschiedenis op Taiwan.

Tainan 3


Fo Guang Shan klooster

Het grootste klooster van Taiwan ligt in de buurt van Kaohsiung. Op dit gigantische complex staan een aantal mooie tempels en grote Boeddhabeelden. Ook het Boeddha Memorial Center dat hier ligt is een bezoek waard.

Kaohsiung 1


Chiang Kai-shek Memorial Hall

Dit monument is gebouwd ter herinnering aan Chiang Kai-shek, een voormalig president van de Republiek China, de officiële naam van Taiwan. Hij was de generaal van het leger dat de strijd verloor na de Tweede Wereldoorlog van Mao Zendong en zijn communistisch leger. Chiang Kai-shek vluchtte naar het eiland Taiwan en trachtte onafhankelijk te blijven. In het museum leer je meer over deze geschiedenis. Sowieso is het monument waar op het monument staat mooi om te bekijken.


Lees verder over Taiwan