Tainan

Tainan

Tainan is een van de meest sfeervolle steden van Taiwan. Het is een studentenstad, waardoor er veel leuke winkels, restaurants en andere tenten gericht op jongeren in de stad gevestigd zijn. In Tainan kom je ook veel tempels tegen, alhoewel deze individueel niet echt bijzonder zijn. Leuker is het om het voormalig Nederlandse fort te bezoeken, waar je iets leert over de Nederlandse geschiedenis in Taiwan.

Tempels

Zoals gezegd zijn er dus veel tempels gelegen in Tainan. De meeste hiervan liggen vrij dicht bij elkaar, in het centrum van de stad. Hierdoor is het leuk om een dagdeel uit te trekken om een wandeling naar deze tempels te maken. Als je al in andere landen in Azië bent geweest heb je waarschijnlijk mooiere tempels gezien en ben je per tempel vrij snel uitgekeken. Toch blijkt het een leuke wandeling om de stad te verkennen. De Confuciustempel, de Chihkan Tower (of Fort Provinitia) en de Koxinga Shrine moet je zeker gezien hebben tijdens je wandeling.


Tainan


Winkelen

Je kunt in Tainan uitstekend winkelen. Ideaal als je even wat anders wilt doen dan tempels of andere bezienswaardigheden bezoeken. Het Hayashi Department Store is een groot warenhuis dat hier in 1932 werd gebouwd ten tijden van de Japanse overheersing. Deze geschiedenis en de bijzondere architectuur maakt het al een bezoek waard, maar je kunt er ook gewoon winkelen. In de nabije omgeving van dit warenhuis zijn andere winkels gelegen.

Fort Zeelandia

Onder het V.O.C. tijdperk was dit gedeelte van het eiland zo’n dertig jaar in de handen van de Nederlanders. Tijdens deze periode bouwde ze het Fort Zeelandia, tegenwoordig ook bekend als Fort Anping. Het fort is goed gerestaureerd en geeft een goede inkijk in de geschiedenis. Op het complex vind je ook een goed museum, waar de geschiedenis van het fort en de Nederlandse periode in Taiwan in het algemeen beschreven wordt. Nadat je het fort bezocht hebt kan je door de wijk Anping rondlopen, een van de leukere wijken van Tainan.


Tainan


National Museum of Taiwan History

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van Taiwan is dit museum een interessante stop. Het National Museum of Taiwan History ligt wat ten noorden van Tainan, maar is gemakkelijk bereikbaar vanuit de stad. Het museum is van uitstekende kwaliteit en biedt op een leuke manier veel informatie.

Avondmarkt

Taiwan staat bekend om haar grote avondmarkten, waar je heerlijk kunt eten. Deze vind je onder andere in Taipei en Kenting. De avondmarkten voor Tainan doen hier echter niet veel voor onder. De Dadong Night Market (geopend op maandag, dinsdag en vrijdag) en de Hua Yuan Night Market (geopend op donderdag, zaterdag en zondag) zijn de populairste avondmarkten van Tainan.


Tainan


Vervoer in Tainan

Er is een metronetwerk in aanbouw in Tainan, maar het zal nog enkele jaren duren voordat dit project gereed is. Gelukkig is het centrum relatief klein en kun je de meeste afstanden prima lopend afleggen. Voor grotere afstanden – om bijvoorbeeld Fort Zeelandia of het National Museum of Taiwan History te bereiken – kun je de bus nemen. Tainan beschikt niet over het beste busnetwerk. De informatie is niet altijd even duidelijk en op veel lijnen wordt er maar sporadisch gereden. Als je ter plekke het even goed uitzoekt komt dit echter wel goed. Een andere leuke optie is om een fiets te huren en zelf op pad te gaan.

Overnachten in Tainan

Het aanbod van leuke hostels valt in Tainan wat tegen. Toch zijn er zeker een aantal prima hostels te vinden. Tainan is een populaire bestemming onder de Taiwanezen. Zeker in het weekend komen er veel mensen op deze stad af. Vooraf een accommodatie reserveren is aan te raden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Met de hogesnelheidstrein vanuit Taipei ben je in twee uur in Tainan. De normale trein is uiteraard langzamer, maar ook een stuk goedkoper. Deze doet er vier tot vijf uur over. Vanuit Kaohsiung doet de trein er een halfuur tot een uur over. De treinrit vanuit Taichung duurt ongeveer twee uur.

De bus is op een optie vanuit Taipei. Je bent er dan in vier tot zes uur, afhankelijk van welke bus je neemt.

Ons oordeel
7/10

Tainan is een sfeervolle stad en absoluut een leuke stop tijdens je reis door Taiwan. Op een paar leuke bezienswaardigheden na is er echter niet heel veel te doen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.