Tainan

Tainan

Tainan is een van de meest sfeervolle steden van Taiwan. Het is een studentenstad, waardoor er veel leuke winkels, restaurants en andere tenten gericht op jongeren in de stad gevestigd zijn. In Tainan kom je ook veel tempels tegen, alhoewel deze individueel niet echt bijzonder zijn. Leuker is het om het voormalig Nederlandse fort te bezoeken, waar je iets leert over de Nederlandse geschiedenis in Taiwan.

Tempels

Zoals gezegd zijn er dus erg veel tempels in Tainan. De meeste hiervan liggen vrij dicht bij elkaar, in het centrum van de stad. Hierdoor is het leuk om een dagdeel uit te trekken om een wandeling naar deze tempels te maken. Als je al in andere landen in Azië bent geweest heb je waarschijnlijk mooiere tempels gezien en ben je per tempel vrij snel uitgekeken. Toch blijkt het een leuke wandeling om de stad te verkennen.


Tainan


Fort Zeelandia

Onder het V.O.C. tijdperk was dit gedeelte van het eiland zo’n dertig jaar in de handen van de Nederlanders. Tijdens deze periode bouwde ze het Fort Zeelandia, tegenwoordig ook bekend als Fort Anping. Het fort is goed gerestaureerd en geeft een goede inkijk in de geschiedenis. Op het complex vind je ook een goed museum, waar de geschiedenis van het fort en de Nederlandse periode in Taiwan in het algemeen beschreven wordt. Nadat je het fort bezocht hebt kan je door de wijk Anping rondlopen, een van de leukere wijken van Tainan.

Overnachten in Tainan

Het aanbod van leuke hostels valt in Tainan wat tegen. Toch zijn er zeker een aantal prima hostels te vinden. Tainan is een populaire bestemming onder de Taiwanezen. Zeker in het weekend komen er veel mensen op deze stad af. Vooraf een accommodatie reserveren is aan te raden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Tainan


Hoe kom ik er?

Met de hogesnelheidstrein vanuit Taipei ben je in twee uur in Tainan. De normale trein is uiteraard langzamer, maar ook een stuk goedkoper. Deze doet er vier tot vijf uur over. Vanuit Kaohsiung doet de trein er een halfuur tot een uur over. De treinrit vanuit Taichung duurt ongeveer twee uur.

De bus is op een optie vanuit Taipei. Je bent er dan in vier tot zes uur, afhankelijk van welke bus je neemt.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal