Backpack route China

Backpack route China

Met dit voorbeeld van een backpack route China kun je in drie/vier weken veel van de hoogtepunten van China zien. Met deze route zie je prachtige bezienswaardigheden als de Chinese Muur en het terracotta leger. Bovendien kun je de bedreigde reuzenpanda’s zien in Chengdu en kom je langs een paar fantastische metropolen.

Onze backpack route door China

Route China

1) Beijing
Begin je reis door China in de hoofdstad Beijing. Hier kun je absolute hoogtepunten als de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede bezoeken. Ook kun je een excursie naar de Chinese Muur maken.

2) Beijing > Pingyao
In Pingyao vang je een glimp op van het authentieke China. In deze goed bewaard gebleven stad ervaar je een ander soort China als de twee wereldsteden waar je de vorige dagen bent geweest.

3) Pingyao > Xi’an
Bezoek in Xi’an het bijzondere terracottaleger. Ook in de rest van de stad is genoeg te zien.

4) Xi’an > Chengdu
In Chengdu zijn een paar mooie tempels te zien. Het reuzenpanda onderzoekscentrum is echter het hoogtepunt.

5) Chengdu > Kunming
Verder naar het zuiden ligt de stad Kunming. Dit is de ideale uitvalsbasis om de schitterende provincie Yunnan te verkennen. Als je krap zit in de tijd, of geen trekkings in de bergen wilt maken, kun je deze stap ook overslaan en rechtstreeks van Chengdu naar Zhangjiajie gaan.

6) Kunming > Zhangjiajie
Meer mooie natuur vind je in Zhangjiajie. Het nationale park is een van de meest opmerkelijke natuurverschijnselen van China. Bezoek vanuit hier ook het mooie stadje Fenghuang.

7) Zhangjiajie > Fenghuang
Fenghuang is een leuke tussenstop voor een dag, vooral in de avond is het hier ontzettend mooi.

8) Fenghuang > Yangshuo
Yangshuo is een van onze favorieten bestemmingen van het land. Het unieke landschap en de leuke sfeer maken dit een must do.

9) Yangshuo > Hong Kong
Sluit je reis af in de overweldigende stad Hong Kong. Hier kun je heerlijk eten, goed winkelen, genieten van de skyline en leuke uitstapjes maken. Bovendien heeft Hong Kong een groot vliegveld. Vanuit hier kun je weer richting Nederland vliegen of naar een andere leuke bestemming in Azië.

Duur van je reis

De afstanden in China zijn ontzettend groot. We hebben met deze route geprobeerd te voorkomen dat je dagenlang in de trein zit, maar je ontkomt er niet helemaal aan. Het minimum voor deze route is drie weken, maar één of twee weken erbij zijn zeer welkom. Je zou het ook makkelijk wat rustiger aan kunnen doen en wat kleine omwegen maken naar andere interessante locaties in China. Dan zit je al gauw aan de zes weken. Bovendien kun je ook je reis verlengen door bestemmingen als Taiwan en Tibet mee te pakken.

Reisgids China