Xi’an

Xi’an

Xi’an is de stad in China met de meeste historie. De stad is maar liefst twaalf eeuwen de hoofdstad van China geweest. Dankzij deze rijke geschiedenis kent het vele bezienswaardigheden. De beroemdste bezienswaardigheid in Xi’an is het terracotta leger, maar dit is zeker niet het enige wat de stad heeft te bieden. Xi’an is gelegen in een driehoek met Beijing en Shanghai. Met de trein is Xi’an dan ook vanuit beide steden makkelijk te bereiken, vooral de nachttrein vanuit Beijing is een goede manier om de stad te bereiken.

Terracotta leger

Het terracotta leger is het hoogtepunt van Xi’an en tevens een van de leukere bezienswaardigheden in China. De duizenden beelden werden begraven naast het graf van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. Deze beelden – ruim 9000 – moesten een leger voorstellen, om de keizer te dienen in het leven na de dood. Wonderbaarlijk genoeg zijn alle beelden uniek, iedereen heeft een eigen gezicht. Daarnaast zijn ze verdeeld in verschillende klassen, met aparte wapens. Dat dit allemaal in de derde eeuw voor christus werd gebouw maakt het nog meer bijzonder. Na de dood van de keizer en daarop volgende opstanden werd het complex echter vernietigd en verdwenen de beelden onder de grond. Pas in 1974 vond een boer bij toeval de beelden, wat het een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de vorige eeuw maakt. Vandaag de dag wordt er nog steeds gewerkt om de beelden op te graven en restaureren. Er is een groot complex rond de beelden gebouwd, waar je wel een paar uur kunt doorbrengen. Het terracotta leger ligt ook iets buiten Xi’an, waardoor je al snel de hele dag kwijt bent aan je bezoek. Helaas komen er ontzettend veel toeristen op het ‘leger’ af. Zoals wel meer bezienswaardigheden in China voelt het daarom als iets waar je gehaast door heen moet lopen, terwijl je al duwend een plekje probeert te veroveren voor een foto. Wij vonden het bezoek daarom iets tegenvallen, echter blijft het nog steeds een bijzonder verhaal en zeker een must do bij je bezoek aan de stad.


Xian 2


De klokkentoren

Een ander symbool van Xi’an is de klokkentoren. In dit 36 meter hoge gebouwen hangen klokken die vroeger werden geluid bij gevaar voor de stad en de omgeving. De cirkelvormige toren werd in 1348 gebouwd en is de best bewaarde klokkentoren in China. In de buurt van de klokkentoren vind je de drumtoren waar nog dagelijks demonstraties worden gegeven.

Overnachten in Xi’an

Een overnachting regelen in China is niet altijd even makkelijk en voor Xi’an geldt hetzelfde. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Xi'an

Onze hostel aanraders

Moslimwijk

Een van de hoogtepunten van de stad Xi’an is de centraal gelegen Moslimwijk. Vooral in de avond is het hier goed vertoeven. Dan vind je hier namelijk honderden eetkraampjes, die stuk voor stuk bijzonder goed smaken. De meeste kraampjes verkopen weliswaar ongeveer hetzelfde, maar er zit genoeg variatie in om hier een paar dagen te kunnen eten. Naast lekker eten is dit ook een leuke plek om mensen te kijken en te genieten van de leuke sfeer.


Xian 1


Stadsmuur Xi’an

Rondom het oude centrum van Xi’an ligt de goed bewaard gebleven stadsmuur van Xi’an. De muur is ruim 13 kilometer lang en gemiddeld 12 meter hoog. Hiermee is het een van de langste verdedigingswerken in de wereld. De sierlijke geschuttorens verdeeld over de muur maken het plaatje af. Je kunt bovenop de muur een fiets huren en een ritje maken, zeker een aanrader.

Zijderoute

Ruim 2000 jaar geleden was zijde nog één van de meest waardevolle materialen die er was. Deze fijne stof werd geproduceerd in China en werd in de loop van de jaren steeds populairder in het westen. De zijderoute is de officieuze naam voor de route die werd genomen om het, toen uiterst kostbare, zijde te vervoeren. De route veranderde vaak maar Xi’an was de belangrijkste stopplaats in China. In de stad, en veel andere steden langs de route, zie je vandaag de dag nog steeds herinneringen hier aan. Lees meer over de zijderoute.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0