Zhangjiajie

Zhangjiajie

Zhangjiajie is een van de meest bijzondere bestemmingen in China. In dit nationale park staan meer dan drieduizend stenen zuilen, waarvan sommige liefst ruim 200 meter hoog zijn. Pandora uit de succesvolle film Avatar is op dit landschap gebaseerd, als je de film hebt gezien zul je dit gelijk herkennen als je Zhangjiajie bezoekt. Dit wordt in ieder geval door het Chinese toerismebureau verteld, of dit daadwerkelijk klopt is nog de vraag. Officieel heet het nationale park eigenlijk Wulingyuan, maar iedereen gebruikt de naam Zhangjiajie, wat eigenlijk een gedeelte van het park is. Op dertig kilometer van het park ligt de stad Zhangjiajie, waar verder weinig te beleven is als toerist.

Het nationale park

Het Zhangjiajie gedeelte van het Wulingyuan National Park is dus verreweg het mooist. Begin je bezoek aan het park in dit gedeelte. De groene mos laag, de vaak aanwezige mist, de watervalletjes en de kleine rivieren maken de uniek gevormde rotsen nog mooier. Helaas ben je niet de enige die dit natuurwonder komt bewonderen; jaarlijks komen er ruim twintig miljoen – voornamelijk Chinese – toeristen naar het nationale park. Hierdoor kan het soms even dringen zijn voor een mooie foto. Het voordeel is wel dat er aantal leuke voorzieningen zijn gebouwd om de toeristen te plezieren. Zo zijn er meerdere uitkijkpunten, waarvandaan je het mooiste uitzicht hebt. Het uitkijkpunt bij Tianzi Shan is misschien wel het mooist, terwijl je vanaf het Grand Sigthseeing platform een prachtige zonsopgang kunt meemaken. Reken zeker een volle dag om Zhangjiajie te bezoeken. Twee dagen als je van lange wandelingen houdt.


Zhangjiajie


Overige activiteiten

In de stad zelf is dus niet veel te doen. De gevarieerde natuur biedt echter ook veel andere activiteiten naast het nemen van foto’s en wandelen. Zo kun je verschillende grotten bezoeken in Zhangjiajie. Bovendien kun je ook raften over de plaatselijke rivier. Deze tours kun je bij de betere hostels boeken of in de lokale reisbureaus.

Overnachten in Zhangjiajie

Je kunt er voor kiezen om te overnachten in de stad Zhangjiajie of dichterbij het park. Over het algemeen geldt; hoe dichter bij het park, hoe duurder je overnachting. Toch zijn er ook in de buurt van het park een paar betaalbare hostels en guesthouses te vinden, maar op tijd reserveren is wel verstandig. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Zhangjiajie


Zhangjiajie in je route door China

Hoe kom ik er?

Je kunt naar Zhangjiajie met het vliegtuig. Vlieg dan op het vliegveld Dayong, gelegen op enkele kilometers van de stad. Er gaan dagelijkse vluchten vanaf onder andere Beijing, Guangzhou, Shanghai en Xi'an. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Vanuit Beijing is het ruim 24 uur met de trein, vanuit Huaihua is het een kleine vier uur en de trein uit Jishou doet er twee uur over.

De bus is de beste optie als je uit leuke plaatsje Fenghuang komt. Deze rit duurt ongeveer vier uur. Vanuit Jishou is het een uur of twee met de bus.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal