Hainan

Hainan

Je verwacht in China geen mooie stranden en een tropisch klimaat, maar op het eiland Hainan in het zuiden van China vind je dit wel degelijk. Het eiland ligt dichter bij de Vietnamese hoofdstad Hanoi dan bij de grote Chinese steden, dus je bent behoorlijk naar het zuiden van het land gereisd als je hier aankomt. Hainan betekent letterlijk ‘het Zuiden van de Oceaan’ maar de officiële bijnaam van het eiland klinkt een stuk toepasselijker en aantrekkelijker, namelijk: Chinees Hawaii. Deze naam dankt het Chinese eiland aan uitgestorven vulkanen, helder water, een 1500 kilometer lange kustlijn aan parelwitte stranden en de tropische regenwouden van de centrale hooglanden. De groei in populariteit en toerisme bewijst het al: dit is de droombestemming voor Chinese en internationale reizigers.

Bezienswaardigheden op Hainan

Ontdek de oude etnische minderheidsvolken (Li en Miao) van het eiland in het Binglang Ethnic village waar deze groepen tot de dag van vandaag leven in woningen bestaande uit bamboe frames, rieten daken en gekoekt modder. Hier leer je meer over de geschiedenis en cultuur van deze lokale stammen.

Maak kennis met de unieke lijgers en teeuwen. Ja, je leest het goed. Dat zijn geen spelfouten. De lijger is een hybride kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger en de teeuw is een hybride kruising tussen de mannetjestijger en de vrouwtjesleeuw. Naast 4000 andere dieren vind je deze unieke hybride soorten in de Hainan Tropical Zoo.

De Wugong Tempel is een pittoresk tempelcomplex met gracieuze boeddha’s en kenmerkende rode daken die zweven op sierlijke houten schermen. Een locatie, omringd door betoverende tuinen, die haar faam dankt aan het gevoel van vrede en rust dat hier heerst.

Heb je binnen je budget nog wat extra’s te besteden? In Haikou, Hainan’s hoofdstad, vind je Mission Hills Resort, een item uit het Guinness World Records boek. Dit is namelijk het grootste minerale bron resort ter wereld met maar liefst 168 koude en warme mineraalwater baden.


Hainan


Natuurschoon

Van tropische regenwouden tot aapjeseilanden. Op Hainan tref je het ene nationale park na het andere. Denk bijvoorbeeld aan Yalong Bay Tropical Paradise Forest Park. Een ideale bestemming voor hiken, relaxen en genieten van de uitzichten op de landschappen. Je vindt hier ruim 1500 tropische plantensoorten en bijna 200 wilde diersoorten. Zoek hier ook de pagodes op die je een panorama uitzicht geven vanaf een hoogte van 450 meter.

Het Nanwan Monkey island is een natuurreservaat voor makaken dat door de Chinese staat wordt beschermd. Vanwege de vele grotten, de wilde omgeving en de uiteenlopende diversiteit van planten en vruchten is dit een waar paradijs voor de apen. Je kan Monkey Island per kabelbaan bereiken. Dit geeft je de kans het dramatische landschap van beide eilanden van bovenaf te zien.

Net buiten Haikou ligt het Leigiong Global Geopark dat is benoemd tot UNESCO Geopark. Dit vanwege de geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde van het gebied. Het Geopark vormt de thuisbasis van 40 slapende of uitgestorven vulkanen. Je kan zelfs wandelend en klimmend de krater van de beroemde Fengluling vulkaan bereiken.

Sanya

Sanya is de meest zuidelijk gelegen stad van Hainan en kent de mooiste stranden van het gehele land. Yalong Bay is de baai waar je 25km aan mooi uitgestrekt strand vindt en waar surfers samenkomen. Tevens vind je hier ook de dure resorts en hotels. Vanwege de relatieve rust en de mooiste uitzichten is Tianya Haijiao ons favoriete strand. Overige tropische stranden zijn Sanya Wan en Dadonghai waar je tenen door het zachte zand woelen en het heldere water je uitnodigt een duik te nemen. Wil je graag duiken of snorkelen? Bezoek dan het met koraalrif omringde eiland Wuzhizhou.

Sanya staat bekend om het zeer tropische klimaat en de laidback vibe die er hangt. Het is een flinke uitdaging de schitterende stranden voor even te verlaten maar als jij je eenmaal los hebt gerukt van de paradijselijke stranden zal je al gauw beseffen dat er reuze veel te zien en te doen is, in en rondom Sanya. Bezoek het grootste boeddhistische Guanyin beeld aan het einde van de pier van Sanya, struin door de winkelstraatjes en cafeetjes van het Yalongwan plein, bezoek de Nanshan en Mazu tempels en bezoek de vlindertuin van Hainan.


Hainan


Reisgids China

Hoe kom ik er?

Het vliegveld van de hoofdstad Haikou is relatief groot en verwerkt zowel binnenlandse als internationale vluchten. Bekijk ook onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets China.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.