Lijiang

Lijiang

In Lijiang zie je het ‘oude China’ nog terug. Hier geen wolkenkrabbers, maar een dolhof van steegjes, kanalen en houten gebouwen. In het oude centrum althans. Lijiang heeft ook een snel groeiend modern centrum, maar dit is voor toeristen niet echt de moeite waard. Het oude centrum absoluut wel. Lopen door deze steegjes – of verdwalen – geeft je een inkijk in het leven in China van vroeger.

Het oude centrum

Reken minimaal een halve dag uit om door het oude centrum van Lijiang te verdwalen. Koop wat souvenirs bij een van de honderden souvenirwinkels. Bezoek de Zhongyi markt, de leukste markt van de stad. Ga ook langs het oude markt plein, dit ontzettend toeristische plein is toch even leuk om te zien. Eet wat bij een van de vele restaurants, ook westerse gerechten zijn hier volop te verkrijgen. Erger je aan de duizenden – Chinese – toeristen die je tegenkomt. Dit is helaas wel een groot minpunt van Lijiang. Het is zo populair dat het centrum dagelijks overspoeld wordt met tienduizenden toeristen. Sta vroeg op om de grote hordes te vermijden.


Lijiang


Overnachten in Lijiang

Aan accommodaties geen gebrek in Lijiang. Veel hotels richten zich op de vele Chinese toeristen die de stad bezoeken. Er zijn gelukkig ook genoeg leuke hostels en guest houses, die prima geschikt zijn voor westerse backpackers. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

De omgeving van Lijiang

Lijiang ligt in de leuke en mooie provincie Yunnan. Je kunt je bezoek aan de stad dus goed combineren met andere leuke steden en interessante activiteiten. Het is leuk om een fiets te huren, om de omgeving zelf te verkennen. In een uurtje fiets je naar Baisha. In dit rustige dorpje kun je bijkomen van de drukte van Lijiang en je kunt er ook wat tempels bekijken. Wat verder weg ligt de indrukwekkende Tiger Leaping Gorge. Als je een wandeltocht wilt maken, is dit een van de mooiste plekken in heel China. De trekking is best zwaar, maar je kunt zelf bepalen hoe ver je loopt en hoelang je er over doet.


Lijiang


Lijiang in je route door China

Hoe kom ik er?

Op dertig kilometer van de stad ligt het vliegveld van Lijiang. Vanaf grote steden als Beijing, Shanghai, Shenzhen, Guangzhou en Chengdu kun je dagelijks naar Lijiang vliegen.

Als je al in Yunnan bent kun je met de trein doorreizen naar Lijiang. Vanuit Dali is het een uurtje of twee met de trein en vanuit Kunming is het negen uur.

De bus uit Chengdu doet er 24 uur over, vanuit Kunming is het ruim acht uur en vanuit Shangri-la is het een busrit vanuit vijf uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal