Tibet

Tibet

Tibet is een voormalig zelfstandige staat, maar sinds 1950 bezet door China. Ruim 60 jaar zijn hier nog steeds een aantal complicaties van te merken. Hoewel het de goede kant op gaat zijn er een flink aantal beperkingen op het bezoeken van Tibet. Zo kon je eerst alleen in grote groepen het gebied bezoeken, tegenwoordig kan dit ook in kleine zelfstandige groepen (vanaf 2 personen). Om dit te mogen heb je wel een permit nodig. Dit permit wordt op jou naam gemaakt en heeft een vaste aankomst- en vertrekdatum vermeld. Je dient het ten alle tijden met je mee te hebben en hebt het onder andere nodig voor het inchecken bij een hotel.

Backpacken in Tibet

Hoewel het dus mogelijk is om met een reisgenoot Tibet te bezoeken is van echt backpacken nauwelijks sprake. Vergelijkbaar met land als Bhutan ben je onder begeleiding van een gids. In tegenstelling tot een grote groep heb je met een ‘groep’ van twee wel invloed op de dingen die je bezoekt. Zo kan je bepalen waar je stopt om een foto te maken of om gewoon even van het uitzicht te genieten. Hou er wel rekening mee dat met twee personen reizen een stuk duurder is dan met 15 mensen, je krijgt er echter wel meer voor terug. Sowieso is een reis Tibet vrij prijzig. Als je alles zo goedkoop mogelijk regelt – meer hier over in volgende alinea’s – ben je alsnog minimaal 500 euro kwijt voor een week.


Tibet 1


Lhasa

Lhasa is de hoofdstad van Tibet en, waarschijnlijk, het hoogtepunt van je reis door deze regio. Er zijn verschillende tempels, paleizen en andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken en ze zijn bijna allemaal even interessant. Toch is vooral het opnemen van de Tibetaanse cultuur en gebruiken wat je verblijf in Lhasa zo leuk maakt. Overigens kan je in Lhasa wel zonder gids rondlopen wat ook wel zo relaxt is.

Overnachten in Tibet

Een goedkope overnachting regelen in Tibet is wat lastiger dan in andere locaties in Azië. In de hoofdstad Lhasa heb je de meeste mogelijkheden maar ook hier zijn niet veel guesthouses of andere gunstig geprijsde accommodaties. Online alvast de mogelijkheden bekijken en de prijzen vergelijken is daarom helemaal geen slecht idee. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Tibet

Tibet 2


Permit Tibet regelen

Op eigen houtje naar Tibet vliegen en rondreizen zit er dus, helaas, niet in. De leukste en goedkoopste manier om Tibet te bezoeken is vanuit Chengdu, ook in China. Vanuit verschillende hotels, hostels en andere bedrijven kan je zowel je permit als je reis naar/door Tibet regelen. Er zit vaak wel een wachttijd van een paar dagen op voordat alles geregeld is maar als backpacker heb je deze tijd meestal wel. Bovendien is de trein reis vanuit Chengdu naar Lhasa eentje die je nooit zal geweten, een schitterende rit en de hoogste treinreis ter wereld.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest3Tweet about this on TwitterShare on Google+0