Beijing

Beijing

Beijing (ook wel Peking genoemd) is de hoofdstad van China en heeft ruim 19 miljoen inwoners. De stad is ruim 3000 jaar oud en is al eeuwen een belangrijke stad in China. Hierdoor heeft de stad ontzettend veel historie en grote delen daarvan zijn gelukkig goed bewaard gebleven. Beijing is een uitstekend startpunt van je reis door China en heeft zoveel bezienswaardigheden en activiteiten dat je hier wel een aantal dagen zoet bent.

Bezienswaardigheden in Beijing

Het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen plein) is een goed startpunt om de stad te verkennen. Op het plein ligt het Mausoleum van Mao Zedong, waar je het gebalsemde lichaam van de ‘grote leider’ kunt zien liggen. Ook aan het plein ligt het Nationaal Museum van China. Dit is recent gerenoveerd en sindsdien het grootste museum ter wereld. Het is zo groot en prachtig dat dit echt wel een bezoek waard is.

Aan het plein staat ook de Poort van de Hemelse Vrede. Als je door deze poort loopt kom je in de beroemde Verboden Stad. Eeuwenlang woonde de Keizer van China met zijn hele staf in deze ‘stad’. Het complex bestaat uit precies 9999 vertrekken. Met een muur van 10 meter hoog die met 6 kilometer de hele Verboden Stad omringt werd iedereen die niet bij de Keizer of zijn hof hoorde buiten gehouden.

De Tempel van de Hemel wordt door sommigen beschouwd als het mooiste gebouw in China. Deze gigantische tempel is gebouwd in 1420 en ligt in een park in het zuiden van Beijing. In 1998 is dit gebouw door UNESCO opgenomen in de lijst van Cultureel Werelderfgoed.

Een modernere bezienswaardigheid is het Nationaal Stadion van Beijing, gebouwd voor de Olympische Spelen die hier in 2008 plaatsvonden. Het stadion, met als bijnaam ‘Het Vogelnest’ is bijzonder fraai om te zien. Met name in de avond is het hier mooi, als het stadion prachtig verlicht wordt. Je kunt hier ook een leuke wandeling maken door de rest van het Olympische park.


Beijing


Beijing


Hutongs

Een hutong is een Chinese traditionele woonwijk. De smalle authentieke straten geven je een indruk hoe de lokale bevolking leefde/leeft. Een wandeling maken door een van deze hutongs is erg leuk om te doen. De hutong bij het Nanluoguxiang metro station is het populairst. Je kunt hier goed mensen kijken, wat kleine dingetjes eten en in de avond kun je er een drankje doen. Dit is bovendien ook een leuk gebied om te overnachten, met een aantal van de leukere hostels in Beijing.

Het Summer Palace

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Beijing ligt eigenlijk net buiten de stad. Op 15 kilometer van de hoofdstad vind je het zomerpaleis. Dit is een indrukwekkend paleis. Je kunt zeker wel een middagdeel inplannen om de verschillende tempels te verkennen in deze mooie natuur, met een mooi meer en fraai aangelegde tuinen.


Beijing


Chinese Muur

De wereldberoemde Chinese Muur loopt door grote gedeeltes van noordelijk China. De muur is echter het beste vanuit Beijing te bereiken. Rond de stad zijn een aantal stukken van de Chinese Muur compleet gerenoveerd, waar je nu zonder problemen op kunt lopen. Bij zo goed als elke guesthouse en lokaal reisbureau kun je meer informatie vinden en een tour naar de Chinese Muur boeken.

Overnachten in Beijing

Het is misschien even zoeken, maar er zijn zeker hostels te vinden in Beijing. Een aantal van deze hostels zijn ontzettend leuk. Overnachten in Beijing is wat duurder dan in andere bestemmingen in China en zeker duur in vergelijking met de meeste bestemmingen in Zuidoost-Azië. Probeer een accommodatie te zoeken in de buurt van een metrostation, dit maakt het verkennen van de stad een stuk makkelijker. In onze Reisgids China staan de leukste hostels van Beijing vermeld.

Reisgids China

Hoe kom ik er?

Beijing heeft een groot vliegveld waar vanuit bijna de hele wereld op gevlogen wordt. Ook zijn er dagelijks tientallen vluchten binnen China van en naar Beijing. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Eenmaal in China kun je ook de trein pakken om naar Beijing te gaan. Vanuit Shanghai ben je ruim vier uur onderweg, als je uit Pingyao komt moet je zo'n vier uur reistijd rekenen en vanuit Xi'an is het vierenhalf tot zes uur. Treinkaartjes koop je online het gemakkelijkste via 12GO.Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal