Pingyao

Pingyao

Veel steden in China zijn gigantisch groot, worden steeds moderner en kunnen soms akelig druk aanvoelen. In Pingyao is dit gelukkig anders. Deze stad is namelijk een van de best bewaard gebleven steden in China. De historische binnenstad is omringd door een gigantische – intacte – stadsmuur. In het centrum van Pingyao vind je oude huizen, tempels, herbergen en andere eeuwenoude overblijfselen. Het centrum is bovendien autovrij, waardoor je nog meer het idee hebt dat de tijd hier heeft stilgestaan.

Bezienswaardigheden

Voor 150 Yuan koop je een kaartje waarmee je in drie dagen lang alle belangrijke bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Met dit kaartje kun je ook de stadsmuren op, een leuk begin om de stad te verkennen. Vanaf de torens op de stadsmuren heb je al helemaal een prachtig uitzicht. Niet alleen op Pingyao zelf, maar ook op de mooie vallei waarin de stad gelegen is.

Pingyao was tijdens de Qing-dynastie een belangrijk financieel centrum, met veel grote banken. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden die je hier aan herinneren. Zo zijn er een aantal schitterende huizen van die bankieren zijn of waren. Ook leuk is het Rischengchang museum. Dit was een van de bekendste banken van China, maar deze vestiging is nu omgebouwd tot een groot museum.


Pingyao 1


Overnachten in Pingyao

Probeer een kamer te vinden in het oude centrum, dit maakt je verblijf een stuk leuker. Echt veel hostels en guesthouses zijn er echter niet. En de mogelijkheden die je wel hebt zijn vaak van gebrekkige kwaliteit. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Pingyao

Onze hostel aanraders

In de buurt van Pingyao

Naast het historische stadscentrum zijn er in de buurt van Pingyao ook een aantal bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. Het leukste is de Zhangbi kasteel. Dit is een ondergronds stelsel van tunnels. De diepste gaat maar liefst 26 meter de grond in. Het tunnelsysteem is bovendien ruim 1400 jaar oud! Ook leuk om te bezoeken is de boeddhistische Shuanglin tempel, gelegen een paar kilometer buiten de stad.


Pingyao 2


Pingyao in je route door China

Hoe kom ik er?

Je kunt het beste met de trein naar Pingyao. De stad ligt tussen Beijing en Xi'an in, vooral deze steden zijn goed bereikbaar met de trein. Vanuit Beijing is het een rit van een kleine vijf uur en vanuit Xi'an ben je er in ongeveer drie uur. De trein vanuit Datong is wat langzamer, deze doet er een kleine acht uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0