Shanghai

Shanghai

Shanghai is niet zo populair bij toeristen als andere grote Chinese steden als Beijing en Hong Kong. Dit omdat de stad lang niet veel historische bezienswaardigheden heeft en zijn bekendheid vooral dankt aan de economische ontwikkeling die het de afgelopen decennia heeft meegemaakt. Als je meer van de moderne architectuur bent en en de ontwikkeling zelf wilt zien is een bezoek aan Shanghai natuurlijk wel aan te raden. De stad biedt plaats aan meer dan 2000 wolkenkrabbers en er zijn er nog vele in aanbouw. Onder de bedrijven heerst haast een strijd wie de mooiste gebouwen kan bouwen en vooral de toeristen zijn daar de winnaar van.

Het moderne Shanghai

Shanghai is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid, zowel als stad als in aantal inwoners. Met deze stedelijke ontwikkelingen zijn ook de grote winkelcentra en goede restaurants gekomen. Ideaal voor de reiziger met wat geld te besteden maar voor de backpacker misschien niet ideaal. Ook de infrastructuur is met de stad meegegroeid en kent dus ook een goed metro netwerk waarmee je je makkelijk door de stad kunt verplaatsen.


Shanghai 1


Overnachten in Shanghai

Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Shanghai

Het traditionele Shanghai

Als je goed zoekt kan je het ‘Oude Shanghai’ ook nog terug vinden in de stad. Dit is onder andere terug te zien in de traditionele theehuizen, oude marktjes en verschillende tempels. Vooral in het westen van de stad vind je dit terug. Hier liggen ook de Yu tuinen, één van de mooiste bezienswaardigheden van Shanghai, en het Shanghai Museum. Ga ook even langs de Bund. Op deze boulevard langs de Huangpu rivier is het namelijk prima vertoeven. ‘S ochtends vroeg kan je de tai-chi beoefenaars bekijken (of zelf meedoen) en ook later op de dag is hier een relaxte sfeer.


Shanghai 2


Like a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Shanghai local Fleur die hier als expat woont over haar favoriete restaurants, rooftop bars, wijken en andere spots.

In de buurt van Shanghai

Als je de stad eenmaal hebt gezien kan je ook een aantal uitstapjes maken in de regio. Neem bijvoorbeeld de trein naar Hangzhou. Deze stad is bekend vanwege haar Westelijke Meer. Een mooie omgeving, zeker in vergelijking met het drukke stadsleven van Shanghai. Ook de stad Suzhou is leuk voor een dagtrip.

Hoe kom ik er?

Shanghai is ontzettend goed per vliegtuig te bereiken. Vanaf praktisch elk vliegveld in China vertrekken er wel binnenlandse vluchten naar Shanghai. Tevens kun je vanuit veel andere grote steden in de wereld rechtstreeks naar deze grote stad vliegen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Vanuit vrijwel elke stad gaat er een rechtstreekse trein naar Shanghai. Vergeet niet dat de afstanden in China ontzettend groot zijn en je treinrit naar Shanghai dan ook een lange is. Vanuit Beijing doet de snelste trein er een kleine zes uur over, vanuit Hong Kong is het ruim 18 uur, de trein uit Chengdu doet er liefst 35 uur over en vanuit Kunming zit je zelfs 38 uur in de trein.

Er gaan ook bussen naar Shanghai, maar echt aan te raden is dit niet. Alleen de bus uit Nanjing is wel te doen, deze rit duurt vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0