Shanghai

Shanghai

Shanghai is niet zo populair bij toeristen als andere grote Chinese steden als Beijing en Hong Kong. Dit komt omdat de stad lang niet zoveel historische bezienswaardigheden heeft als de eerder genoemde steden. Shanghai dankt daar bekendheid vooral dankt aan de economische ontwikkeling die het de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Als je van grote steden en moderne architectuur houdt is een bezoek aan Shanghai zeker wel te raden. De stad biedt plaats aan meer dan 2000 wolkenkrabbers en er zijn er nog veel nieuwe wolkenkrabbers in aanbouw.

Het moderne Shanghai

Shanghai is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid en gemoderniseerd. De infrastructuur is hierdoor flink verbeterd, waardoor je nu met een uitstekend metro netwerk je makkelijk door de stad kunt verplaatsen. Ook de grote winkelcentra, (westerse) clubs en goede restaurants hebben de laatste jaren de weg naar Shanghai gevonden. Ontzettend leuk voor de reiziger met wat geld te besteden, maar voor de backpacker misschien niet zo ideaal.


Shanghai 1


Het traditionele Shanghai

Als je goed zoekt kan je het ‘Oude Shanghai’ ook nog terug vinden in de stad. Dit is onder andere terug te zien in de traditionele theehuizen, oude marktjes en verschillende tempels. Vooral in het westen van de stad vind je dit terug. Hier liggen ook de Yu tuinen – één van de mooiste bezienswaardigheden van Shanghai – en het Shanghai Museum.

De Bund

De Bund is het perfecte startpunt voor je ontdekking van Shanghai. Dit is een lange en brede boulevard langs de Huangpu rivier. Vroeg in de ochtend kan je hier de tai-chi beoefenaars bekijken, of je kan een poging doen om zelf mee te doen. In de avond heerst er hier een hele relaxte sfeer, perfect voor een leuke wandeling en om mensen te bekijken. Bovendien is dit ook de perfecte spot om de prachtige skyline van Shanghai te bekijken. De bekende foto’s van Shanghai van de skyline achter de rivier zijn hier genomen.


Shanghai 2


Overnachten in Shanghai

Genoeg hele dure hotels in Shanghai, maar gelukkig zijn er ook voldoende hostels gericht op de reizigers met een kleiner budget. Je betaalt hier wel wat meer dan in andere bestemmingen in China, maar heel duur is het ook niet. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Shanghai

Uitkijkpunten

Aan wolkenkrabbers dus geen gebrek in Shanghai. Een aantal daarvan hebben een uitkijkpunt over de stad geïntegreerd in het gebouw. Vanaf een van de hoogste spots in de stad heb je dan een prachtig uitzicht over heel Shanghai. Er zijn meerdere hoge gebouwen met een hoog uitkijkpunt, maar het World Finacial Center staat bekend als de beste en is ook onze aanrader.Like a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Shanghai local Fleur die hier als expat woont over haar favoriete restaurants, rooftop bars, wijken en andere spots.

In de buurt van Shanghai

Als je de stad eenmaal hebt gezien kan je ook een aantal uitstapjes maken in de regio. Neem bijvoorbeeld de trein naar Hangzhou. Deze stad is bekend vanwege haar Westelijke Meer. Een mooie omgeving, zeker in vergelijking met het drukke stadsleven van Shanghai. Ook de stad Suzhou is leuk voor een dagtrip.

Hoe kom ik er?

Shanghai is ontzettend goed per vliegtuig te bereiken. Vanaf praktisch elk vliegveld in China vertrekken er wel binnenlandse vluchten naar Shanghai. Tevens kun je vanuit veel andere grote steden in de wereld rechtstreeks naar deze grote stad vliegen. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Vanuit vrijwel elke stad gaat er een rechtstreekse trein naar Shanghai. Vergeet niet dat de afstanden in China ontzettend groot zijn en je treinrit naar Shanghai dan ook een lange is. Vanuit Beijing doet de snelste trein er een kleine zes uur over, vanuit Hong Kong is het ruim 18 uur, de trein uit Chengdu doet er liefst 35 uur over en vanuit Kunming zit je zelfs 38 uur in de trein.

Er gaan ook bussen naar Shanghai, maar echt aan te raden is dit niet. Alleen de bus uit Nanjing is wel te doen, deze rit duurt vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0