Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo is een van onze favoriete bestemmingen in China. Het is vooral het schitterende landschap rondom deze stad dat Yangshuo een must see maakt. Het uniek gevormde karstgebergte – enigszins vergelijkbaar met Ha Long Bay in Vietnam – rondom de mooie rivieren maken deze regio zo mooi. Overigens is de hele provincie Guangxi – waarin Yangshuo ligt – prachtig, maar deze relatief kleine stad is de beste uitvalsbasis om deze regio te ontdekken.

Yangshuo zelf

De stad Yangshuo werd een jaar of dertig geleden ‘ontdekt’ door backpackers. In deze zuidelijke provincie vonden ze een relaxt dorpje, met een heerlijk klimaat en uiteraard de schitterende omgeving. Inmiddels is het helaas geen relaxt dorpje meer te noemen. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse toeristen hebben de weg naar Yangshuo gevonden. Van authenticiteit is nu geen sprake meer. Alle voorzieningen zijn gericht op de volop aanwezige toeristen. De backpacker sfeer is hierdoor helaas grotendeels verdwenen. Het bijkomende voordeel is wel dat er genoeg accommodaties zijn en je makkelijk een tour kunt boeken door het landschap.


Yangshuo


Yulong rivier

Een van de hoogtepunten van Yangshuo is het varen op een bamboevlot over de Yulong rivier. Op het vlot vaar je tussen het schitterende karstgebergte en de rijstvelden. Echt snel ga je niet – een plaatselijke duwt het vlot voort met een grote bamboestok -, maar het is zeker een geweldige ervaring.

Fietsen

Een andere must do in Yangshuo is het huren van een fiets, om de omgeving op eigen houtje te verkennen. Je kunt langs de Yulong rivier fietsen en zelf naar de mooiste plekken in het landschap rijden. Rij zeker even naar de bijzonder gevormde rots Moon Hill.


Yangshuo


Overige activiteiten

Als je wat avontuurlijker bent ingesteld is er ook genoeg te beleven. Er zijn een aantal hele goede plekken waar je kunt rotsklimmen, bij Moon Hill zie je altijd wel klimmers in actie. Ook kun je in de omgeving mountainbiken, kajakken en verschillende grotten bezoeken.

Overnachten in Yangshuo

Aan hotels dus geen gebrek in Yangshuo. Deze richten zich echter voornamelijk op het middenklasse segment. Echt veel goede hostels zijn er dus nier, maar gelukkig zijn er nog wel een paar leuke opties. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Yangshuo


Drinken en uitgaan

En zijn een aantal leuke bars te vinden in Yangshuo. Er is zelfs een straatje met bars die inspiratie in Duitsland hebben opgedaan, inclusief Duits tap bier en curryworst. Uiteraard ontbreken de traditionelere Chinese bars niet, inclusief – matige – live muziek. Er zijn ook een paar clubs, of bars die er op lijken, in de stad. De prijzen die je voor een drankje betaalt zijn belachelijk hoog, maar als westerling krijg je vaak een hoop gratis.

Yangshuo in je route door China

Hoe kom ik er?

Yangshuo zelf heeft geen vliegveld, maar het nabij gelegen Guillin heeft wel een redelijk groot vliegveld. Vanuit Guillin ben je in een uurtje in Yangshuo. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Yangshuo zelf is niet per trein bereikbaar. Neem eerst de trein naar Guillin en vervolg dan je route naar Yuangshuo.

De bus is een prima optie om Yangshuo te bereiken. Vanuit Guangzhou vertrekken dagelijks vijf bussen, deze doen er ongeveer zeven uur over. Meerde bussen per uur rijden van Guillin naar Yuangshuo, die er een uurtje over doen. De busrit uit Nanning duurt ruim zes uur en uit Shenzhen een uur of acht.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal