Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo is een van onze favoriete bestemmingen in China. Het is vooral het schitterende landschap rondom deze stad dat Yangshuo een must see maakt. Het uniek gevormde karstgebergte – enigszins vergelijkbaar met Ha Long Bay in Vietnam – rondom de mooie rivieren maken deze regio zo mooi. Overigens is de hele provincie Guangxi – waarin Yangshuo ligt – prachtig, maar deze relatief kleine stad is de beste uitvalsbasis om deze regio te ontdekken.

Yangshuo zelf

De stad Yangshuo werd een jaar of dertig geleden ‘ontdekt’ door backpackers. In deze zuidelijke provincie vonden ze een relaxt dorpje, met een heerlijk klimaat en uiteraard de schitterende omgeving. Inmiddels is het helaas geen relaxt dorpje meer te noemen. Zowel de binnenlandse als de buitenlandse toeristen hebben de weg naar Yangshuo gevonden. Van authenticiteit is nu geen sprake meer. Alle voorzieningen zijn gericht op de volop aanwezige toeristen. De backpacker sfeer is hierdoor helaas grotendeels verdwenen. Het bijkomende voordeel is wel dat er genoeg accommodaties zijn en je makkelijk een tour kunt boeken door het landschap.


Yangshuo 1


Activiteiten en tours

De meeste backpackers willen – terecht – tours zoveel mogelijk vermijden en de activiteiten op eigen houtje ondernemen. In Yangshuo kun je echter het beste alles bij een reisbureau regelen. Er is ontzettend veel te doen in de regio. Over de rivieren varen langs het karstgebergte is natuurlijk een must. Je kunt echter ook veel verschillende sportieve activiteiten doen. Zo kun je bergbeklimmen, kajakken, mountainbiken en grotten bezoeken. Naast deze georganiseerde tours is het ook erg leuk om gewoon een fiets te huren en zelf de omgeving te verkennen.

Overnachten in Yangshuo

Aan hotels dus geen gebrek in Yangshuo. Deze richten zich echter voornamelijk op het middenklasse segment. Echt veel goede hostels zijn er dus nier, maar gelukkig zijn er nog wel een paar leuke opties. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Yangshuo

Onze hostel aanraders


Yangshuo 2


Drinken en uitgaan

En zijn een aantal leuke bars te vinden in Yangshuo. Er is zelfs een straatje met bars die inspiratie in Duitsland hebben opgedaan, inclusief Duits tap bier en curryworst. Uiteraard ontbreken de traditionelere Chinese bars niet, inclusief – matige – live muziek. Er zijn ook een paar clubs, of bars die er op lijken, in de stad. De prijzen die je voor een drankje betaalt zijn belachelijk hoog, maar als westerling krijg je vaak een hoop gratis.

Hoe kom ik er?

Yangshuo zelf heeft geen vliegveld, maar het nabij gelegen Guillin heeft wel een redelijk groot vliegveld. Vanuit Guillin ben je in een uurtje in Yangshuo. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Yangshuo zelf is niet per trein bereikbaar. Neem eerst de trein naar Guillin en vervolg dan je route naar Yuangshuo.

De bus is een prima optie om Yangshuo te bereiken. Vanuit Guangzhou vertrekken dagelijks vijf bussen, deze doen er ongeveer zeven uur over. Meerde bussen per uur rijden van Guillin naar Yuangshuo, die er een uurtje over doen. De busrit uit Nanning duurt ruim zes uur en uit Shenzhen een uur of acht.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0