Overnachten Hong Kong

Overnachten Hong Kong

Hong Kong staat vierde op de lijst van dichtstbevolkte landen ter wereld. Er is maar een beperkt oppervlakte beschikbaar, waardoor elke meter nuttig gebruikt wordt. Dit zie je goed terug in de prijzen die in Hong Kong per vierkante meter betaalt voor een huis. Aangezien deze prijzen hoog zijn, liggen ook de prijzen van een overnachting in Hong Kong erg hoog. Waar je voor het eten en vervoer helemaal niet zo veel geld kwijt bent kost een overnachting in Hong Kong je dus wel behoorlijk veel geld. Wel zijn er veel accommodaties waaruit je kunt kiezen.

Hostels in Hong Kong

Het gebrek aan ruimte zie je ook in de hostels goed terug. De slaapzalen zijn zo efficiënt mogelijk ingericht, om zoveel mogelijk bedden kwijt te kunnen. Reken dus niet op veel persoonlijke ruimte of een grote badkamer. Gelukkig is de gemiddelde kwaliteit wel hoog. De bedden en voorzieningen zijn prima, het personeel is aardig en er worden door veel hostels leuke activiteiten georganiseerd. Het blijft echter wel prijzig. Ook voor een bed op een slaapzaal betaal je al gauw 20 euro per nacht.

Wanneer reserveren?

We raden altijd aan pas je accommodatie te reserveren als je 100% zeker bent dat je op die datum op die bestemming bent. Dit is met name relevant als je over land reist en je schema nog niet of nauwelijks vast staat. In Hong Kong is dit waarschijnlijk minder het geval. De meeste reizigers vliegen naar Hong Kong of hebben een datum ingepland waarop ze China moeten verlaten om de grens met Hong Kong over te steken. We raden dan aan om gelijk te reserveren als je een datum hebt vastgesteld. Populaire accommodaties in Hong Kong raken zeker uitverkocht, wacht daar dus niet op.

Accommodatie boeken

Maak gebruik van Booking.com om een bed of kamer te reserveren. Hier vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk boeken.