Overnachten China

Overnachten China

Gezien de enorme grootte van China ben je – mits je meerdere regio’s van het land wilt verkennen – relatief veel geld kwijt aan vervoer. Gelukkig ben je relatief veel minder kwijt aan je overnachtingen in China. Overnachten is hier niet zo goedkoop als in andere Aziatische landen als Cambodja of Indonesië, maar ook zeker niet zo duur als in Japan. Reizen door China wordt steeds populairder en het aanbod van accommodaties groeit daarin mee.

Goedkoop overnachten China

Waar in je sommige Aziatische landen naar je bestemming kunt gaan en daar al lopend op zoek kunt naar een hostel is dit in China geen aanrader. De steden zijn enorm en er wordt niet of nauwelijks Engels gesproken. We raden daarom aan voor je aankomst al een overnachting te regelen. We raden bovendien altijd aan om de adressen van je accommodatie in het Chinees op te hebben. Dit komt goed van pas als je de weg vraagt of een taxi neemt. Het adres in ons alfabet wordt niet altijd begrepen.

Er zijn de afgelopen jaren veel leuke hostels gebouwd in China. In zo goed als elke toeristische bestemmingen zijn er wel leuke hostels of andere accommodaties voor backpackers en niet-backpackers te vinden. De gemiddelde kosten liggen laag en de kwaliteit is prima.

Wanneer je kamer reserveren?

Tegenwoordig staan – zeker in China – de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in China bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Reisgids China