Overnachten China

Overnachten China

Vergeleken met de meeste andere landen in Azië is zelfstandig reizen in China wat lastiger, er van uit gaande dat je geen Chinees spreekt. Ook het vinden van een goed betaalbare kamer zal je hier wat meer moeite kosten. Toch zijn er wel degelijk genoeg mogelijkheden voor goedkoop overnachten China. Reizen door China wordt steeds populairder en het aanbod aan kamers groeit daarmee ook. Bovendien wordt de informatievoorziening steeds beter en spreekt men steeds beter Engels wat beide enorm helpt. Vele denken dat accommodaties in China duurder zijn maar dit is nauwelijks het geval. Ja je betaalt wel wat meer dan in Cambodja of Indonesië maar gemiddeld zou je het met 5 euro per nacht zeker kunnen redden.

Overnachten China

Goedkoop overnachten China

Zoals gezegd is het zoeken van een slaapplek niet zo gemakkelijk als in steden in Thailand of Laos. Ten eerste zijn er minder backpackers en toeristen in het algemeen waardoor het aanbod ook beperkter is. Bovendien zijn de steden in China ook immens groot waardoor een rondje door de stad lopen en hopen dat je iets tegenkomt niet echt een optie is. Sowieso raden we je voor elk land aan een recente reisgids te kopen maar voor China is dit bijna een must. Tips over in welke buurt de meeste hostels te vinden zijn kan je enorm helpen. Ook is het altijd handig om met andere reizigers te praten over hun ervaringen en informatie uitwisselen. Het kan zeker voorkomen dat iemand net uit de stad komt waar jij binnenkort heen gaat en in een goed hostel heeft geslapen. Probeer ook altijd de adressen waar je heen wilt in het Chinees opgeschreven te krijgen, wel zo makkelijk bij het vragen van de weg of als je een taxi neemt. In steden populair onder toeristen zul je relatief gemakkelijk een guesthouse of hostel kunnen vinden. In minder populaire steden wordt het was lastiger maar ook hier zul je wel wat kunnen vinden.

Hostel China online boeken

Zeker in de kleinere steden kan het handig zijn om vooraf een kamer te regelen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook online goedkopere kamers boeken. Op Trivago vind je naast ontelbaar veel hotels ook een steeds groter aanbod van hostels en guesthouses in China die je kunt vergelijken.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0