Visum Hong Kong

Visum Hong Kong

Dat Hong Kong haar eigen regels en wetten heeft zie je goed terug in het visum. Waar je voor China voor je reis een visum moet aanvragen, wat nog behoorlijk wat werk kan zijn, is dit voor Hong Kong niet nodig. Bij aankomst in Hong Kong krijg je een stempel in je paspoort. Je mag dan negentig dagen in Hong Kong verblijven. Dit kost je bovendien helemaal niks.

Te land, ter zee en in de lucht

Waar voor veel landen er verschillende regels gelden afhankelijk van de manier waarop je het land binnenkomt is dit voor Hong Kong niet het geval. Hoe je ook naar Hong Kong reist, je krijgt bij aankomst een gratis visum van negentig dagen.

Combineren met China

Een gedeelte van de reizigers die Hong Kong bezoekt verlaat deze speciale regio binnen China niet en maar anderen kiezen er voor om wel het vaste land van China te bezoeken. Let er op dat je voor China wel een visum nodig hebt. Wij raden aan dit van te voren te regelen, maar je kunt hiervoor ook in Hong Kong terecht. Als je voor de tweede keer Hong Kong binnenkomt krijg je gewoon een nieuw visum, hier wordt niet moeilijk over gedaan.

Als je China verlaat vervalt je visum voor China. Je kunt met een standaard visum voor China dus niet door China reizen, Hong Kong bezoeken en vervolgens weer naar China gaan. Hier heb je een nieuw visum of een multiple entry visum voor nodig.

Lees verder over Hong Kong