Beste reistijd Hong Kong

Beste reistijd Hong Kong

Als je een bezoek aan Hong Kong combineert met een bezoek aan het vasteland van China, met steden als Beijing en Shanghai, zul je merken dat het in Hong Kong meestal een stuk warmer is. Het wordt nooit echt koud, maar de hoeveelheid neerslag die valt verschilt wel veel. Als je naar de stad reist is het wel zo prettig om zo fijn mogelijk weer te hebben. Op deze maanden lees je wat de beste reistijd Hong Kong is; de beste maanden om naar de stad te reizen.

Klimaat Hong Kong

Hong Kong heeft een warm zeeklimaat, dat in de zomermaanden lijkt op een tropisch klimaat. In de zomer kan het behoorlijk heet worden in de stad. Dat gaat vaak gepaard met heftige regenbuien. In de wintermaanden is het wat kouder, maar niet zo koud als het in veel andere bestemmingen in China kan worden.

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 16 ºC 23 mm
Februari 17 ºC 48 mm
Maart 19 ºC 68 mm
April 22 ºC 162 mm
Mei 26 ºC 317 mm
Juni 28 ºC 376 mm
Juli 29 ºC 324 mm
Augustus 28 ºC 301 mm
September 28 ºC 300 mm
Oktober 25 ºC 145 mm
November 21 ºC 35 mm
December 18 ºC 27 mm

Beste reistijd Hong Kong

De lente en de herfst zijn wat ons betreft de beste maanden om Hong Kong te bezoeken. Er zijn dan lekkere temperaturen en er valt niet te veel regen. Tijdens de zomermaanden is het wat warmer, maar vallen er ook meer tropische regenbuien. Als je daar rekening mee houdt zijn dit echter ook prima maanden om naar de stad te reizen. De beste reistijd voor Hong Kong is wat ons betreft maart, april en oktober tot en met december.

Reisgids China