Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong is één van de grootste steden ter wereld. De stad hoort sinds 1997 bij China als autonome regio. Door de beperkte omvang van de regio is men vooral omhoog gaan bouwen. Hierdoor zijn er in de loop van de jaren een groot aantal wolkenkrabbers gebouwd. De skyline is dan ook prachtig. De boulevard aan de overkant van de skyline is een goede manier om dit moois te bewonderen. Of pak de Star Ferry om van dit uitzicht te genieten. Op deze veerboten kan je vanaf het water perfect de skyline bekijken. Een toeristische attractie, maar – zeker in de avond – de moeite waard.

Bezienswaardigheden

In en rondom Hong Kong zijn er genoeg bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan The Peak voor een geweldig uitzicht over de stad. Bezoek een paar van de authentieke tempels die nog in uitstekende staat zijn. Iets buiten de stad staat de Tian Tan Buddha, beter bekend als The Big Buddha. Dit grote Boeddha beeld staat in de bergen en maakt samen met het nabij gelegen Po Lin klooster een leuke dagtrip. De locatie in de bergen zorgt bovendien voor een frisse berglucht, een welkome afwisseling ten opzichte van de lucht in de drukke stad.


Hong Kong 1


Tim Ho Wan

Op Backpackeninazie.nl raden we niet of nauwelijks specifieke restaurants aan. Voor Tim Ho Wan maken we een uitzondering. Dit is een keten van dim sum restaurants, waar je voor enkele euro’s heerlijk kunt eten. Drie van deze restaurants zijn zelfs bekroond met een Michelinster. Dit is dus de kans om te genieten van Michelinster eten op een backpackers budget. Lees het artikel dat we hierover schreven voor meer tips.

Overnachten in Hong Kong

Het gebrek aan ruimte zie je nergens beter terug als in de hostels. In alle hostels wordt elke centimeter benut. Een bed is bovendien ook erg prijzig, voor een bed in een slaapzaal betaal je al gauw 20 euro per nacht. Dat gezegd hebbende zijn er wel veel leuke hostels te vinden in Hong Kong. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Hong Kong

Onze hostel aanraders

Gokken

Dichtbij Hong Kong ligt de stad Macau. Een unieke stad in China want het is de enige waar legaal gegokt mag worden. De stad is dankzij Amerikaanse investeringen een soort Chinese replica van Las Vegas geworden. Ook in Hong Kong zelf kan je prima gokken. Hier geen kaartspellen, maar wel gokken op paardenraces. Op de Happy Valley Racecourse is dit het leukste om te doen. Het is hier een groot spektakel en bovendien erg sfeervol. Samen met tienduizenden andere bezoekers bekijk je hier de paardenraces en heb je de mogelijkheid om wat geld in te zetten om misschien een leuke bonus te winnen. Op de achtergrond zie je de prachtige skyline van Hong Kong, wat misschien wel het leukst is van alles (tenzij je veel geld wint uiteraard).


Hong Kong 2


Relatie met China

Hong Kong hoort officieel weliswaar bij China, maar lijkt in niks op het Chinese vaste land. Voor Hong Kong heb je in tegenstelling tot China geen visum nodig. Sterker nog, je visum voor China vervalt als je de grens naar Hong Kong oversteekt. Hong Kong heeft bovendien ook een eigen valuta, de Hong Kong dollar. Bovendien spreken ze hier Cantonees en niet Mandarijn. Ook in het gebrek aan afval op de straat en betere manieren lijkt de regio in niks op China.

Hoe kom ik er?

Hong Kong is goed bereikbaar vanuit Nederland, andere landen in Europa en heel Azië. Er zijn vaak goedkope tickets te vinden van Amsterdam naar Hong Kong of de andere kant op. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets China.

Als je vanuit China naar Hong Kong wilt reizen kan je het beste eerst de trein pakken naar Shenzhen. Deze grote stad is goed bereikbaar vanuit de gehele regio. In Shenzhen pak je vervolgens de metro richting de grens met Hong Kong, welke je lopend oversteekt. Vervolgens ga je door de immigratie en ben je in Hong Kong.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0