Michelinster eten op een backpackers budget

Michelinster eten op een backpackers budget

Als backpacker met een klein budget probeer je overal op te besparen. Zeker op eten kun je vaak veel geld besparen, door duurdere restaurants te vermijden en voornamelijk lokale gerechten te eten. Eten bij een restaurant met een Michelinster past totaal niet bij dit plaatje. Maar, je raadt het al, het kan! Bij de restaurantketen Tim Ho Wan kun je voor enkele euro’s heerlijke dim sum eten. Deze dim sum is dus beoordeeld met een Michelinster, dat zegt genoeg over de kwaliteit hiervan. Lekker eten is een belangrijk deel van je reis, zeker in Azië, dus probeer zeker een keer in een van deze restaurants te eten.

Geschiedenis

Tim Ho Wan werd opgericht door de chef Mak Pui Gor. Daarvoor was hij de chef in een restaurant dat met drie Michelinsterren was bekroond. In 2009 had Pui Gor hier genoeg van en begon hij zijn eigen restaurant Tim Ho Wan, in Mongkok in Hong Kong. Met slechts plek voor twintig gasten, geen aandacht voor het exterieur of interieur en een slechte service lag de focus volledig op het eten. Het concept sloeg aan en al gauw moest je uren in de rij staan voor een plekje. Een jaar later al was de Michelinster binnen. Inmiddels zijn er een aantal restaurants bijgekomen, maar het concept is nog altijd hetzelfde. Heerlijk eten, geen service.

Locaties

Na het grote succes van het eerste restaurant opende Pui Gor nog vier restaurants in Hong Kong. Allemaal in verschillende wijken, er is zelfs een restaurants te vinden op een station. Hier kun je ook afhalen. Dus je kunt zelfs even de metro uitstappen, eten afhalen en in je hostel genieten van je Michelinster eten. Met vijf restaurants in Hong Kong kun je dus het beste hier terecht. Sinds 2013 zijn de Tim Ho Wan restaurants echter ook in andere landen te vinden. Inmiddels zijn er ook vier restaurants in de Filipijnen te vinden, in Manilla bijvoorbeeld, zijn er ook vier restaurants gelegen in Taiwan, twee in Kuala Lumpur, een in Jakarta, een in Bangkok, zes in Singapore en een in Sidney. Check de website van Tim Ho Wan voor de adressen. In Hong Kong is het zo bekend dat je in je hostel ook kunt vragen om de dichtstbijzijnde locatie.

*Technisch gezien hebben alleen vier Tim Ho Wan restaurants in Hong Kong een Michelinster gekregen. Dus alleen bij deze filialen eet je daadwerkelijk bij een Michelinster restaurant, wellicht dat de andere filialen snel volgen.


Tim Ho Wan 1


Eten

Er wordt uitsluitend dim sum geserveerd in Tim Ho Wan. Dit zijn gestoomde of gefrituurde kleine hapjes, die vooral in de Kantonese keuken populair zijn. Ook in Nederland is dit regelmatig te verkrijgen, maar uiteraard niet zo lekker als hier. De varkens bun met barbecue smaak is het bekendste gerecht en ook wij vinden deze het lekkerst. Onmisbaar als je hier eet. Ook de andere keuzes op de kaart zijn heerlijk, bestel er een paar en probeer de verschillende soorten dim sum uit.

Prijzen en service

Als je een paar verschillende gerechten bestelt kom je op een euro of vijf uit. Dit is waarschijnlijk boven je normale dagbudget voor eten, maar dit is absoluut een uitzondering waard. Reken niet op enige vorm van goede service of een glimlach van het personeel. Ga hier ook niet moeilijk over doen. Het gebrek aan service is een van de redenen dat de prijzen zo laag kunnen blijven.

Wachttijden

Heerlijk eten en hele lage prijzen leiden tot hele lange wachttijden. Als je een beetje pech hebt sta je enkele uren te wachten voor een plekje. Op sommige locaties moet je soms uren wachten op een plekje. Bij andere locaties heb je zeker buiten de spitsuren sneller een tafel. Gelukkig kun je dim sum de hele dag eten.