Backpack route Zuidoost-Azië

Backpack route Zuidoost-Azië

Als je deze backpack route in Zuidoost-Azië volgt heb je zonder veel omleidingen het meeste van deze geweldige regio gezien. Al zigzaggend zie je een groot deel van Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Deze route is bedoeld als rode lijn. Er zijn nog genoeg bezienswaardigheden, excursies en andere locaties niet meegenomen in deze route en wij raden je aan dat vooral wel te doen. Wij hebben in dit voorbeeld Bangkok genomen als startplaats, al zou je de route ook andersom kunnen doen. In dat geval begin je in Hanoi. In deze route is het zuiden van Thailand niet meegenomen. Mocht je het zuiden wel willen zien, dan kun je dit goed implementeren voordat je naar Ayutthaya gaat of als je de route andersom doet, nadat je in Bangkok bent geweest.

Backpack route Zuidoost-Azië

Backpack route Zuidoost-Azië

1) Bangkok
De populairste startplaats voor reizen door Zuidoost-Azië. Vliegen naar Bangkok is gemakkelijk en goedkoop. In de Thaise hoofdstad Bangkok is ontzettend veel te zien en doen. Bovendien ontmoet je hier waarschijnlijk veel andere backpackers.

2) Bangkok > Ayutthaya
Maak een tussenstop in de voormalige hoofdstad Ayutthaya. Hier vind je prachtige tempels en ruïnes.

3) Ayutthaya > Chiang Mai
Chiang Mai is een ontzettend leuke stad, met een heerlijke sfeer, veel bezienswaardigheden en veelzijdige activiteiten. Probeer ook tijd te maken om vanuit Chiang Mai het geweldige Pai te bezoeken.

4) Chiang Mai > Chiang Rai
In het relaxte Chiang Rai bekijk je de indrukwekkende Witte Tempel en geniet je van het eerlijke eten uit het noorden van Thailand.

5) Chiang Rai > Huay Xai
Ga bij Huay Xai de grens over naar Laos. Dit stadje zelf is verder weinig interessant.

6) Huay Xai > Luang Prabang
Reis met de slowboat over de Mekong naar het leuke Luang Prabang. In deze mooie stad kun je veel mooie tempels bekijken.

7) Luang Prabang > Vang Vieng
Het beruchte Vang Vieng is met name een aanrader als je een paar dagen wilt feesten, maar je kunt hier ook de fraaie natuur van Laos verkennen.

8) Vang Vieng > Vientiane
Vientiane is de hoofdstad van Laos. Je kunt hier een aantal bezienswaardigheden bekijken, maar het is niet de leukste stad van Azië.

9) Vientiane > Savannakhet
Tussenstop in Savannakhet, de tweede stad van Laos. Vooral de omgeving van de stad is mooi.

10) Savannakhet > Pakse > Champassak
Reis via het niet al te interessante Pakse, naar Champassak toe. Hier heb je een paar leuke activiteiten in de fraaie natuur.

11) Pakse > Si Phan Don
Si Phan Don is een verzameling van 4.000 eilanden. Verder vind je er watervallen, stranden en veel backpackers.

12) Si Phan Don > Siem Reap
Reis naar Siem Reap voor de Angkor tempels, een van de hoogtepunten van je reis door Zuidoost-Azië.

13) Siem Reap > Phnom Penh
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Bezoek de Killing Fields om meer te leren over de verdrietige geschiedenis van het land.

14) Phnom Penh > Koh Rong (Samloem)
Reis naar de zuidelijke badplaats Sihanoukville. Vanaf hier kun je naar het leuke Koh Rong en/of het wat rustigere Koh Rong Samloem.

15) Koh Rong > Ho Chi Minh City
Begin je reis door Vietnam in Ho Chi Minh City. De stad heeft een goed nachtleven en meerdere interessante bezienswaardigheden gekoppeld aan de Vietnam oorlog.

16) Ho Chi Minh City > Mui Ne
Mui Ne is een leuke badplaats, met een goede sfeer en een aantal leuke activiteiten.

17) Mui Ne > Hoi An
Vervolg je reis naar Hoi An. Dit is onze favoriete bestemming in Vietnam. De sfeer is super, het centrum is ontzettend mooi en er valt veel te doen.

18) Hoi An > Ninh Binh
Ninh Binh is een sfeervolle en ontzettend mooie provincie en is zeker een bezoek waard.

19) Ninh Binh > Ha Long Bay
Ha Long Bay is een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, een must see dus.

20) Ha Long Bay > Hanoi
Eindig de trip in de hoofdstad Hanoi of reis verder richting het noorden naar het bergdorpje Sapa.

Duur van je reis

Deze route is een ideale rode draad voor een langere reis door Zuidoost-Azië. Een periode van minimaal drie maanden is ideaal. In twee maanden zou je het ook kunnen doen, maar dan zal je hier en daar wellicht wel wat dingen moeten overslaan. Met name Vietnam is ontzettend groot, hiervoor alleen wil je eigenlijk al ongeveer vier weken inplannen. Als je weinig tijd hebt zou je er ook voor kunnen kiezen om Vietnam daarom over te slaan en je reis tot Thailand, Laos en Cambodja te beperken.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.